Viața noastră provine din spațiul cosmic? Teoria controversată care spune că originea omenirii este extraterestră

O întrebare care a fascinat întotdeauna oamenii de știință este cum a apărut viața pe Pământ? Tranziția planetei noastre de la o minge de rocă și lavă, la o lume care mișună de viață a fost, și rămâne chiar și astăzi, un subiect învăluit de mister, pentru comunitatea științifică. Însă, o teorie controversată ne spune că viața de pe Pământ nu a început pe planeta noastră, ci își are originile în spațiu!

Viața ar fi apărut pe Pământ cu ajutorul meteoriților care au lovit planeta / foto: Shutterstock
Viața ar fi apărut pe Pământ cu ajutorul meteoriților care au lovit planeta / foto: Shutterstock

Oamenii de știință au fost întotdeauna fascinați de apariția vieții pe Pământ. Tranziția planetei noastre de la o minge moartă, dominată doar de lavă și cutremure, la o lume plină de vietăți atât de diverse, a fost, și rămâne chiar și în ziua de astăzi, un subiect misterios. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că o teorie controversată oferă un răspuns șocant: viața nu a apărut pe Pământ, ci provine din spațiul cosmic!

„Panspermia”, cum este denumită această teorie, propune idea că viața ar fi sosit pe Pământ din spațiu, prin intermediul diverșilor meteoriți care au lovit planeta noastră. Iar deși această teorie a fost considerată, mult timp, drept una complet fantezistă, noile informații arată că ea este, de fapt, foarte plauzibilă!

Viața ar fi venit pe Pământ din spațiu

Faimosul astroizician american, Neil deGrasse Tyson, preciza pentru cei de la National Geographic că această teorie este surprinzător de plauzibilă. „Dacă viața poate îndura greutățile spațiului, timp de milenii, atunci ar putea călători de-a lungul tranzitului interplanetar natural de la o lume la alta”, spunea acesta, potrivit sursei citate. În zilele noastre, panspermia este din ce în ce mai populară printre oamenii de știință, iar dovezile care o susțin devin din ce în ce mai numeroase.

Se pare că organisme precum tardigradele, animale nevertebrate extrem de mici, au capacitatea de a supraviețui 10 zile în spațiu. Simpli licheni pot rămâne în viață chiar și 2 săptămâni, în timp ce unele microorganisme rezistă chiar mai mult timp. Se pare că deja cu un deceniu în urmă, NASA descoperise reacții de chimie organică activă, ce aveau loc pe suprafața asteroizilor! Iar în anul 2022, în 3 asteroizi căzuți pe Pământ au fost găsite ingrediente necesare pentru apariția vieții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net