Ceaiurile care ne pot îmbolnăvi! Când trebuie evitate unele tipuri de ceai preferate de români

Gustul delicios nu este singurul motiv pentru care ceaiul a devenit atât de popular! După cum știm cu toții, există nenumărate moduri în care această băutură ne poate îmbunătăți sănătatea! Însă, dacă exagerăm și consumăm prea mult, această băutură poate începe să ne provoace probleme!

Unele ceaiuri ne pot crea probleme de sănătate / foto: Freepik
Unele ceaiuri ne pot crea probleme de sănătate / foto: Freepik

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi de pe glob, fiind depășit numai de apă, atunci când vine vorba despre popularitate de-a lungul globului. Însă, gustul delicios nu este singurul motiv pentru care ceaiul a devenit atât de popular! După cum știm cu toții, există nenumărate moduri în care această băutură ne poate îmbunătăți sănătatea! Iar, în general, indiferent de ce problemă suferim, cu siguranță vom găsi specialiști care ne recomandă un ceai anume, care ne poate ajuta!

Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, un lucru știu de numai foarte puțini dintre noi este că ceaiurile pot și dăuna! Da, această băutură atât de benefică poate începe să ne provoace probleme de sănătate, dacă exagerăm și o consumăm în cantități mult prea mari!

„Dacă un om consumă un timp îndelungat în mod repetat ceai de sunătoare, după câţiva ani, ceaiul acesta poate induce nişte dureri pe traiectul nervilor periferici. Sigur că aceste dureri nu reprezintă în realitate o boală, ele dispar odată ce obiceiul acesta dispare, dar pot preta la confuzii foarte mari. Se pot confunda cu o nevralgie, cu o sciatică, cu reumatisme”, ne spune doctorul Pavel Chirilă, potrivit sursei citate.

Ceaiurile care ne pot provoca probleme de sănătate

De asemenea, se pare că un alt ceai care poate începe să ne provoace probleme de sănătate, dacă este consumat excesiv de-a lungul anilor, este cel de mușețel! El ne poate provoca perturbări ale florei intestinale, dacă bem prea mult! În același timp, o cantitate prea mare de ceai de coadă de cal poate duce la un exces de siliciu!

În general, cele mai sigure ceaiuri sunt cele de fructe! Cum acestea nu sunt plante medicinale, ele pot fi consumate zilnic, fără să ne facem griji din cauza efectelor adverse!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net