Animalul simpatic care a cucerit toată planeta. Oamenii stau la cozi imense să-l vadă. VIDEO

Ultima actualizare:

Un pui de hipopotam pitic a declanșat o adevărată frenezie în Thailanda, atrăgând numeroși vizitatori la grădina zoologică de lângă Pattaya, unde oamenii stau la cozi pentru a-l vedea. Adesea, aceștia recurg la comportamente nepotrivite în încercarea de a obține fotografii bune.

Puiul de hipopotam Moo Deng de la grădina zoologică Khao Kheow Open Zoo. FOTO Shutterstock
Puiul de hipopotam Moo Deng de la grădina zoologică Khao Kheow Open Zoo. FOTO Shutterstock

Puiul, numit Moo Deng - un nume care se traduce aproximativ prin „porc săltăreț” - este o femelă de hipopotam pitic de două luni și a devenit viral pe internet, conform BBC.

La Khao Kheow Open Zoo, grădina zoologică aflată în apropierea orașului Pattaya, numărul vizitatorilor s-a dublat de la nașterea sa, în iulie, oamenii fiind nerăbdători să o vadă în realitate.

Hipopotamul trebuie tratat cu respect

Directorul grădinii zoologice a făcut apel la vizitatori să trateze cu respect animalul, după ce au apărut online videoclipuri în care se vede cum oamenii aruncă scoici și stropesc cu apă puiul pentru a-l trezi.

„Aceste comportamente nu sunt doar crude, ci și periculoase”, a declarat Narongwit Chodchoi, subliniind că astfel de acțiuni reprezintă o formă de maltratare. El a insistat asupra nevoii de a proteja animalele și de a le asigura un mediu sigur și confortabil.

Pentru a preveni astfel de incidente, grădina zoologică a instalat camere video și a amenințat cu acțiuni legale împotriva celor care maltratează puiul de hipopotam. Vizitatorii sunt sfătuiți să o vadă pe Moo Deng atunci când este trează, fără a o deranja.

Animalul este foarte popular pe rețelele sociale

Aspectul drăgălaș și dimensiunile mici ale lui Moo Deng au cucerit rețelele sociale. Un utilizator de pe X a declarat: „Sunt obsedat de Moo Deng. M-am gândit la această regină toată ziua”. Altul a adăugat: „Din tot ce se întâmplă în lume, singurul lucru care contează pentru mine este Moo Deng”.

Grădina zoologică Khao Kheow Open Zoo, situată la aproximativ 100 km sud-est de Bangkok, a profitat de popularitatea puiului, promovându-l intens. De la nașterea sa, 128 din cele 150 de postări ale grădinii zoologice pe rețelele sociale au fost dedicate lui Moo Deng.

Grădina comercializează o varietate de produse inspirate de hipopotamul pitic, inclusiv un set de tricou și pantaloni. Alte mărci, precum Sephora, au lansat produse inspirate de faima lui Moo Deng, cum ar fi un fard de obraz care costă 47,70 de dolari.

Moo Deng a ajuns vedetă și în presă

Săptămâna aceasta, puiul de hipopotam a apărut pentru prima dată la televiziunea internațională, când un post japonez a realizat un reportaj despre el. Chiar și Ambasada Regală Thailandeză a promovat entuziast povestea lui Moo Deng pe canalele sale de social media, descriindu-l drept „energic și drăguț, cu un aspect liniștitor”.

Hipopotamii pitici, originari din Africa de Vest, sunt considerați o specie pe cale de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), estimându-se că există mai puțin de 3.000 de exemplare în sălbăticie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
film faleze de nisip jpg
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net