Un lemur a fost furat de la Grădina Zoologică din Călărași. Animalul a fost găsit într-o clădire abandonată, legat de picioare

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost suspectat că ar fi furat un lemur de la Grădina Zoologică din Călărași. Acesta a fost reținut de polițiști, în timp ce animalul a fost găsit în viață.

Un lemur a fost furat de la o Grădină Zoologică / Sursă foto: Pixabay
Un lemur a fost furat de la o Grădină Zoologică / Sursă foto: Pixabay

„Maimuța a fost găsită într-o clădire abandonată, fiind legată de picioare”

Absența lemurului de la Grădina Zoologică din Călărași, a fost semnalată la 112. Ulterior, animalul a fost găsit legat de picioare, chiar în apropierea locuinței băiatului suspect de furt. Mai exact, acesta se afla într-o clădire părăsită, potrivit News.ro. 

„Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că persoane necunoscute, prin tăierea lacătului cu care era asigurată boxa animalelor, ar fi pătruns în interior şi ar fi sustras o maimuţă, specia Lemur. Cercetările desfăşurate cu operativitate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, au condus la identificarea persoanei în cauză, respectiv un tânăr, de 18 ani, din municipiul Călăraşi.

De asemenea, în urma căutărilor efectuate în zona unde locuieşte persoana în cauză, maimuţa a fost găsită într-o clădire abandonată, fiind legată de picioare”, au transmis oficialii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

„Dorim să mulțumim polițiștilor pentru profesionalism, implicare și promptitudine”

Băiatul cercetat pentru infracțiune, a fot reținut pentru 24 de ore la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.  După ce s-a găsit animalul, cei de la Grădina Zoologică din Călărași au publicat un mesaj pe pagina de Facebook pentru a le mulțumi celor care s-au ocupat de rezolvarea cazului.

„Dragi prieteni ai Zoo, aceasta este o postare prin care dorim să mulțumim polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Călărași pentru profesionalism, implicare și promptitudine. King Julien, lemurul nostru este acum în siguranță. Am trăit momente dificile, întrucât în cursul zilei de ieri exemplarul din colecția noastră a fost dat dispărut. Întreaga echipă Zoo împreună cu polițiștii au depus toate eforturile pentru a fi găsit în siguranță, iar acum se află sub supraveghere, fără leziuni.

 Lemurul a fost traumatizat, întrucât a fost bruscat de tinerii care l-au luat cu forța din padocul său. Este un semnal de alarmă pentru noi, întreaga comunitate din care toți facem parte! Noi, echipa Zoo, depunem constant toate eforturile pentru a proteja atât grădina, cât și animalele din colecție, însă nu putem controla acțiunile vizitatorilor noștri.

Ne confruntăm zilnic cu probleme similare, în care munca depusă de colegii noștri nu este respectată de unii dintre vizitatori sau ne lovim de situații în care animalele sunt traumatizate prin gesturi necontrolate ale altora.Ne dorim ca Zoo să rămână un loc în care oamenii, care știu ce înseamnă să respecte mediul înconjurător și animalele, vin cu plăcere pentru a se bucura de tot ceea ce noi încercăm să construim!”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Grădinii Zoologice. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net