Ce țară va interzice reţelele de socializare pentru tinerii sub 16 ani. „Fac mult rău copiilor"

Ultima actualizare:

Prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, a anunțat o decizie majoră care va transforma peisajul digital pentru tinerii din țară. Începând cu implementarea unei noi legi, tinerii sub 16 ani din Australia nu vor mai putea accesa platformele de socializare, o măsură menită să protejeze sănătatea mentală și siguranța online a adolescenților. Albanese a subliniat că responsabilitatea de a verifica vârsta utilizatorilor va cădea asupra companiilor de tehnologie, nu asupra părinților.

Rețele de socializare. Foto: arhiva.
Rețele de socializare. Foto: arhiva.

Rețelele de socializare fac mult rău copiilor, iar această măsură este pentru mame și tați. Am decis să pun capăt acestui lucru”, a declarat Albanese, potrivit AFP. Această reglementare strictă vine după ce autoritățile australiene și experții în sănătate au atras atenția asupra impactului negativ al rețelelor de socializare asupra tinerilor, mai ales în privința sănătății mentale și a expunerii acestora la conținut nepotrivit.

„Responsabilitatea nu va aparține părinților sau tinerilor"

Un element central al noii măsuri este faptul că platformele de socializare, nu părinții, vor fi responsabile pentru verificarea vârstei utilizatorilor. „Responsabilitatea nu va aparține părinților sau tinerilor. Nu vor exista sancțiuni pentru utilizatori, ci pentru platformele care nu respectă legislația”, a subliniat Albanese, oferind astfel o soluție la problema presiunii care se pune în mod obișnuit pe părinți pentru monitorizarea accesului copiilor lor la internet.

Propunerile de introducere a unei limite de vârstă pe rețelele de socializare au avut un sprijin larg în rândul partidelor politice din Australia. Partidul Laburist al lui Albanese a indicat că noile legi vor fi discutate cu liderii statelor și teritoriilor australiene în această săptămână și vor fi prezentate Parlamentului la sfârșitul lunii noiembrie.

Un pas radical, dar necesar pentru protejarea tinerilor

Această interdicție este o măsură curajoasă și radicală, dar Albanese consideră că este un pas necesar pentru a reduce efectele dăunătoare ale rețelelor de socializare asupra copiilor și adolescenților. Rețelele sociale, cum ar fi Facebook, Instagram, și TikTok, sunt adesea criticate pentru impactul lor asupra sănătății mentale a tinerilor, promovarea unei imagini corporale nerealiste și expunerea la cyberbullying și conținut nepotrivit.

Decizia Australiei de a responsabiliza direct companiile de tehnologie pentru protecția tinerilor reprezintă o abordare unică, care ar putea influența și alte țări să adopte politici similare. Acest regulament va determina platformele de socializare să implementeze sisteme riguroase de verificare a vârstei, pentru a se asigura că utilizatorii lor sunt majori.

Inițiativa premierului Albanese a stârnit deja un val de reacții. Părinții și asociațiile de sănătate mentală sprijină măsura, văzând-o ca pe o șansă de a reduce riscurile la care sunt expuși tinerii. În schimb, unele organizații pentru drepturile digitale și libera exprimare și-au exprimat îngrijorarea că aceste restricții ar putea limita accesul tinerilor la informații și interacțiuni care pot fi și educative.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bloc jpg
colaj bac deca jpg
Dana Marijuana află miercuri daca ramane in arest preventiv Foto Focus Press jpeg
avion british airways jpeg
trump putin  jpg
revolut jpeg
Donald Trump la un miting electoral (© Facebook / Donald J. Trump)
foto 1 schengen croatia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net