Ce transporta avionul prăbușit în Grecia? Toți cei 8 membri ai echipajului au murit

Ultima actualizare:

Pompierii şi reprezentanţii forţelor armate din Grecia au demarat o cercetare, în dimineaţa zilei de duminică, 17 iulie, la locul în care s-a prăbuşit avionul Antonov AN-12 cu opt oameni la bord, relatează BBC şi publicaţia elenă Ertnews.

La bordul avionului se aflau 8 oameni
La bordul avionului se aflau 8 oameni

Foto: EPA EFE

Citește și: VIDEO Momentul tragic în care un avion cu 126 de pasageri se prăbușește în Miami

Potrivit primelor informaţii, avionul care decolase din oraşul sârb Nis cu destinaţia Amman, capitala Iordaniei, avea la bord materiale periculoase. Avionul s-a prăbuşit, sâmbătă seara, 16 iulie, zona fiind imediat izolată de frica fumului toxic, scrie adevarul.ro.

Aeronava s-a prăbușit în nordul Greciei

Generalul-maior al Detaşamentului de Pompieri, Marios Apostolidis, cel care conduce operaţiunea, a afirmat că duminică dimineaţă „pompieri cu echipamente speciale şi instrumente de măsură s-au apropiat de punctul de impact al aeronavei şi au văzut de aproape fuselajul şi alte părţi ale acestuia împrăştiate pe câmp”.

Te-ar putea interesa și: Intervenție ca în Top Gun cu avioane supersonice F16, la Drobeta Turnu Severin

Echipele de intervenţie au descoperit acolo „fum şi căldură intensă precum şi o substanţă albă de origine necunoscută, însă instrumentele de măsură nu au arătat nimic alarmant”, conform BBC. Specialiştii de la Aviaţia Civilă, Detaşamentul de Pompieri şi Armată au demarat o cercetare pentru a afla ce este pulberea albă care a fost împrăştiată în zonă, tipul de marfă, posibila toxicitate după prăbuşirea aeronavei şi să caute „cutia neagră”, care va pune la dispoziţie mai multe informaţii despre prăbuşire. 

Vezi și: Imagini de coșmar cu pasagerii fugind dintr-un avion cuprins de flăcări

Aeronava s-a prăbuşit, sâmbătă, în jurul orei 22:45,  în nordul Greciei, la o distanţă de 500 de metri de locuinţele din satul Paleochori. Toţi cei opt oameni care se aflau la bordul avionului au murit. Avionul era operat de o companie cu sediul în Ucraina. 

Află și: Un avion Tarom era să fie avariat de o dronă, la Chișinău

Toți cei opt membri ai echipajului erau cetățeni ucraineni

Membri echipajului erau din Ucraina
Membri echipajului erau din Ucraina

Foto: EPA EFE

Un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Kiev a anunțat că toți cei opt membri ai echipajului erau cetățeni ucraineni. Ministrul Apărării din Serbia a menționat că avionul căra 11,5 tone de produse fabricate de industria sa de apărare, iar cumpărătorul era Ministerul Apărării din Bangladesh. El a confirmat moartea oamenilor de la bord.

Citește și: VIDEO Avion de pasageri, ajuns pe o șosea din România, față în față cu mașinile aflate în trafic. Cum au reacționat șoferii

Ministrul sârb Nebojsa Stefanovic a afirmat că transportul includea bombe de iluminare și muniție de manevră. Transportul avionului era deținut de compania sârbească Valir, o companie comercială înregistrată să opereze activități comerciale externe cu echipament de armament militar și alte produse de apărare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net