Imagini de coșmar cu pasagerii fugind dintr-un avion cuprins de flăcări

12 mai 2022

Coșmarul oricărui pasager de aeronavă s-a petrecut joi, 12 mai, pe aeroportul Chongqing, din China. O aeronava Airbus A319 a companiei Tibet Airlines a fost cuprinsă de flăcări, la scurt timp după o tentativă eșuată de decolare.

image
Avionul a fost deteriorat și a luat foc. Sursa foto: Twitter/ FATIII Aviation

Peste 40 de persoane au fost transportate la spital, fără să fie înregistrate pierderi de vieți omenești. La bordul aeronavei erau 113 pasageri și 9 membri ai echipajului, transmite Bloomberg.

Au ratat decolarea

În timpul procedurii de decolare, aeronava a ieșit de pe pistă, în urma impactului cu solul fiind deteriorat grav fuselajul.

Astfel, motoarele avionului s-au rupt și aparatul a fost cuprins de flăcări, echipajul reușind, din fericire să evacueze toți pasagerii.

Citește și: Avion de pasageri, ajuns pe o șosea din România, față în față cu mașinile aflate în trafic. Cum au reacționat șoferii

Victimele transportate la spital au avut nevoie de îngrijiri medicale doar pentru răni superficiale. Imaginile dramatice publicate de cei care au reușit să se îndepărteze mai rapid de avionul incendiat arată cum pasagerii alergau îngroziți pe pista sau pe căile de rulare ale aeroportului Chongqing din China.

În asemenea momente, trebuie să prioritizezi evacuarea cât mai rapidă a pasagerilor și, apoi, a echipajului. Trebuie să rămâi rațional în niște condiții extreme. Pasagerii țipă, au tendința de a se îmbulzi pentru a ieși cât mai repede. Toată acțiunea e coordonată prin fum, la o temperatură care se ridică cu viteză mare”, a explicat pentru Click!, fosta însoțitoare de bord Laura Aurelia Grigore, o legendă vie a aviației românești.

Accident similar la Cluj

Laura a fost implicată în atât de multe incidente și accidente aviatice încât a fost poreclită de colegi „Pisica neagră”. Așa cum spune legenda, o pisică are 9 vieție, iar Laura a reușit să scape teafără și să asigure siguranța pasagerilor săi în fiecare situație extremă trăită.

Citește și: Tragedie aviatică! Un avion Boeing s-a prăbușit cu 133 de persoane la bord

Un accident similar a avut loc la Cluj, în 1986, când un avion Tarom a luat foc la aterizare și Laura a evacuat în timp util pasagerii. Din păcate, membrii echipajului aflați în cabina aeronavei au murit din cauza arsurilor suferite.

image
Laura Aurelia Grigore

Cu 6 ani înainte, Laura fusese în avionul Tarom prăbușit în Oceanul Atlantic, lânga Nouadhibou, Mauritania. Ea a continuat să își practice meseria în ciuda situațiilor întâmpinate, până s-a pensionat.

image
Avionul Tarom, din care Laura a evacuat în siguranță pasagerii, în 1980, în Mauritania

Decolarea avionului Tibet Airlines a fost întreruptă de piloți, fiind detectate anumite anomalii, despre care nu au fost oferite detalii. Cursa începea de la Chongqing, în sud-vestul Chinei, destinația fiind la Nyingchi, în Tibet.

stanga
dreapta
image
image

Oamenii se pot pierde cu firea, în asemenea momente. Important e să fie evacuați cât mai rapid. La Cluj, am văzut o fetiță de 2-3 anișori lângă avion. Era rătăcită și am luat-o în brațe. mama ei venea disperată spre avion. Probabil că în momentele de panică sau din cauza îmbulzelii a lăsat-o în urmă”, a rememorat pentru Click! Laura Aurelia Grigore.

Al doilea accdent grav, în China, în nici două luni

În urmă cu nici două luni, un avion China Eastern Airlines s-a prăbușit în provincia Guangxi. Toate cele 132 de persoane aflate la bord și-au pierdut viețile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg