O vacanță de vis s-a transformat în coșmar pentru o turistă româncă. Ce i s-a întâmplat în Istanbul:„Cei de la Consulat m-au băgat și mai tare în ceață”

Ar fi trebuit să fie câteva zile de vis, însă totul s-a transformat într-un coșmar pentru o româncă care care a mers în vacanță în Turcia. Femeia a lăsat altă persoană să îi conducă mașina prin Istanbul, iar din acest motiv a rămas fără ea.

Poliția i-a confiscat mașina în Turcia / foto: Pixabay
Poliția i-a confiscat mașina în Turcia / foto: Pixabay

Femeia a lăsat altă persoană să îi conducă mașina prin Istanbul, însă a rămas fără ea după ce autoritățile i-au confiscat vehiculul! În încercarea de a-și recupera mașina, românca a cerut ajutor pe Internet.

Polițiștii turci au motivat faptul că persoana care se afla la volan nu deținea o procură de la proprietar, care i-ar fi permis să conducă vehiculul. Cu toate acestea, femeia nu a primit niciun document scris în privința confiscării mașini, nici indicații despre cum își poate recupera vehiculul.

Mașina i-a fost confiscată în Istanbul

„Bună seara! Am nevoie de ajutor din partea celor care cunosc limba turcă. Ieri am ajuns în Istanbul cu mașina proprietate personală. Dar la volan se află altă persoană (eu fiind în dreapta șoferului).

La vama turcă ne-au verificat pe amândoi și ne-au lăsat să trecem, fără vreo altă observație. Aseară, am fost opriți de un echipaj de la poliția rutieră (noi fiind pe aceleași locuri în mașină) șoferul a fost amendat pentru că nu conducea cu procura de la proprietar.

Iar mie -proprietarul mi-a fost ridicată mașina, fără nicio dovadă scrisă, deși am cerut expres să îmi dea. Cu cei de la poliție nu m-am putut înțelege decât foarte puțin, prin Google Translate. Pe scurt, mi-au spus că îmi ridică mașina, că nu îmi pot da nicio dovadă scrisă, că nu știu unde va fi dusă și nu îmi pot spune car va dura până o voi putea lua înapoi”, a scris femeia pe Facebook.

Din păcate, deși a cerut ajutor Consulatului român, autoritățile țării noastre mai mult au încurcat-o pe turistă, care nu înțelege exact ce urmează să se întâmple acum. „Cei de la Consulat m-au băgat și mai tare în ceață”, a scris ea.

Mai mulți români au avut experiențe similare

În comentariile lăsate la postarea ei, mai mulți români au mărturisit că au avut probleme similare în timpul vizitei în Turcia. Acum, românca nici nu este sigură dacă poate părăsi Turcia fără mașina ei.

„Azi, la aproape 24 de ore de la ridicarea mașinii, am reușit să aflu locația ei cu ajutorul aplicației de pe telefonul propriu. Încă nu știu cât va trebui să rămân în Turcia, ce amendă am eu de achitat (cea a șoferului e deja plătită), nu am niciun document eliberat de poliție și consulatul îmi da informații lapidare și contradictorii.

În plus, nu știu dacă pot părăsi Turcia fără mașină, în condițiile în care figurez la vama că am intrat cu ea”, a mai spus ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net