Prima Doamnă a Cataloniei, românca Marcela Topor, a părăsit Spania. S-ar fi întors în ţară

Ultima actualizare:

    Marcela Topor împreună cu soţul său, președintele catalan, Carles PuigdemontFoto: Guliver Getty
Marcela Topor împreună cu soţul său, președintele catalan, Carles PuigdemontFoto: Guliver Getty

Se aştepta astăzi ca președintele catalan, Carles Puigdemont, să convoace alegeri regionale anticipate în 20 decembrie şi să retragă declaraţia de independenţă a regiunii, scrie ziarul “Daily Mail”. El urma să facă decizia oficială la televiziune după ce soţia sa, jurnalista româncă Marcela Topor a plecat din ţară cu cei doi copii ai lor, însă între timp a renunţat.

 Potrivit ziarului “La Vanguardia”, Puigdemont ar fi dorit să ia decizia organizării alegerilor anticipate, pentru a convinge guvernul premierului spaniol al lui Mariano Rajoy să nu impună conducerea directă asupra regiunii, suspendând autonomia Cataloniei. Pe de altă parte, vicepreședintele catalan, Oriol Junqueras, a declarat că decizia Spaniei de a impune conducerea directă “nu lasă regiunii decât alternativa de a proclama o nouă republică”. Însă o declaraţie oficială de independenţă i-ar putea aduce lui Puigdemont o condamnare la închisoare de maximum 30 de ani pentru răzvrătire.

Cabinetul catalan este pe cale de a deveni primul guvern regional destituit în patru decenii de democraţie. Se aşteaptă ca, mâine, Senatul de la Madrid să autorizeze guvernul central să administreze direct regiunea în care trăiesc 7,5 de milioane de locuitori.

În acelaşi timp, mass-media locale relatează că soţia lui Puigdemont, românca Marcela Topor, a plecat din casa familiei cu cei doi copii ai lor şi s-ar fi întors în ţara natală, România. În vila de circa 674.000 de euro din Girona, din apropiere de graniţa cu Franţa, nu a mai fost văzut nici Puigdemont, nici soţia sa sau cele două fiice ale lor de peste o săptămână.

image
image
image
image
image
image
blue grotto capri jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
statiune balneara romania shutterstock  jpg
ulei de masline in lanturi jpg
Incendiu Valencia 22 februarie 2024 Foto AFP 3 jpeg
autospeciale dotare IGSU FOTO IGSU (2) jpeg
fructe pexels jpg
abuz jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net