Secretul nemților în lupta cu pandemia. Nu costă nimic, este eficient și la-ndemână

Ultima actualizare:

    Aerisirea încăperilor e cea mai bună soluție pentru prevenirea infectării
Aerisirea încăperilor e cea mai bună soluție pentru prevenirea infectării

Aerisiți cât mai des încăperile! Este printre cele mai bune trucuri de limitare a riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, anunță medicii. Dacă până acum măsura era la stadiul de „recomandare”, recent a fost trecută în regulile sanitare oficiale ale Germaniei, pe care populația trebuie să le aplice în lupta cu virusul.

„O aerisire regulată în toate incintele private și publice poate reduce considerabil riscul de infecție”, arată guvernul german, potrivit Digi 24. Angela Merkel a declarat că celor trei recomandări standard (purtarea măștii, igiena mâinilor și distanțarea) li se adaugă și această aerisire a spațiilor. Este mai importantă chiar decât decontaminarea suprafețelor, coronavirusul răspândindu-se în principal pe calea aerului. Măsura aceasta este la-ndemână, eficientă și nu costă nimic.

Nemții au oricum un cult pentru aerisire, unii spun chiar că este o obsesie națională. Obligația aerisirii locuințelor e inclusă chiar și în unele contracte de închiriere a apartamentelor. Cum se aerisește corect? Deschideți larg o fereastră, dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute. Pentru o eficiență maximă, mai deschideți și fereastra unei alte camere, pentru a permite o „aerisire încrucișată”, adică formarea curenților de aer.

„Mă trage curentul” - un mit

Nemții nu se tem de curent. „Mă trage curentul” este un mit românesc care nu are nicio acoperire în realitate, a explicat medicul pediatru Mihai Craiu. Nu curenții produc boli, nu răcești că ai stat în curent, ci tocmai faptul că stai într-o încăpere prost ventilată, în care se acumulează microbi. „În principiu, curenții de aer au efect chiar benefic din punct de vedere respirator, pentru că nu permit acumularea unei concentrații mari de particule inhalabile. O cameră neventilată este mai periculoasă  în ceea ce privește scăderea oxigenului și creșterea bioxidului de carbon decât purtarea măștii de care se plâng mulți”, susține medicul, citat de Digi 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net