Și-a schimbat sexul când avea 3 ani
Jazz Jennings a trăit în corpul unui băiat până la trei ani, deși încă de la doi ani și-a dat seama că vrea să fie fată.
Prima parte a copilăriei lui Jazz Jennings a fost un coșmar. Deși s-a născut băiat, ea și-a dat seama că nu i se potrivesc deloc caracteristicile masculine și că de fapt își dorește să fie fată, informează mirror.co.uk.
"Mama mi-a spus că încă de la doi ani, când mă lăuda și îmi spunea că sunt un băiat bun, că eu o corectam și-i spuneam că sunt o fată bună. Mereu voiam să mă îmbrac în haine de fetițe și mă jucam cu păpușile surorii mele. Tot la doi ani, am întrebat-o pe mama mea când va veni zâna cea bună, cu bagheta magică, ca să-mi ia penisul", a povestit Jazz.
A început să devină fată cu ajutorul părinților
Părinții ei și-au dat seama că nu este doar o etapă trecătoare și au mers cu ea la medic. La doar trei ani, după numeroase investigații medicale și consultații psihologice, ea a fost diagnosticată cu tulburarea identității de gen. Cu ajutorul părinților, Jazz a făcut schimbarea și a devenit fetiță.
"Mi-am lăsat părul să crească, mi-am găurit urechile pentru cercei și am început să mă îmbrac în rochii. Eram foarte fericită. Frații și surorile mele m-au acceptat repede și, chiar dacă tatăl meu a avut o problemă la început, ulterior, ambii părinți m-au încurajat în această tranziție", a povestit Jazz.
Deși își realizase visul de a deveni o fată, această schimbare nu a fost deloc ușoară pentru Jazz Jennings. Majoritatea colegilor de școală au evitat-o și i-au adresat numeroase jigniri, însă tânăra s-a refugiat în grupul ei stabil de prieteni. La 11 ani a început tratamentul hormonal, pentru a stopa producția de testosteron, astfel încât să nu intre la pubertate masculină.
"Inhibitorii de hormoni sunt reversibili, așa că dacă nu-i mai iau ajung la pubertate. Dar acest lucru nu se va întâmpla căci sunt prea fericită ca fată", a mai spus Jazz Jennings.
A devenit o celebritate în comunitatea de transsexuali
Tânără speră să reușească să-și întemeieze o familie, în ciuda reticenței băieților din jurul ei. Până atunci, ea își folosește experiența pentru a ajuta alți copii și adolescenți să se accepte așa cum sunt. Participă la numeroase emisiuni televizate, ține discursuri motivaționale la spitale și școli și a scris o carte despre tranziția de la băiat la fată.