Tensiunile ating cote maxime în Taiwan! Ministrul de Externe aruncă bomba, ce gest neașteptat au făcut chinezii?

Taiwan a condamnat China în cursul zilei de luni pentru că a efectuat o serie de exerciții militare atât în aer, cât și pe mare, în jurul insulei. Oficialii sunt din ce în ce mai îngrijorați și speră ca statul învecinat să nu atace, deși din ce în ce mai multe detalii indică o posibilă invazie.

China Taiwan şi SUA adversari FOTO SHUTTERSTOCK

Taiwan a organizat marți un exercițiu de artilerie care simulează apărarea împotriva unui atac, în timp ce diplomatul său de vârf acuza Beijingul că se pregătește să invadeze insula după zile întregi în care China se joacă de-a războiul.

Citește și: Apple iPhone 14 vine cu întârzieri. Tensiunile dintre China și Taiwan pun bețe în roate producătorilor

China a efectuat săptămâna trecută cele mai mari exerciții aeriene și maritime văzute vreodată în jurul Taiwanului, într-un răspuns furios la vizita președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, cel mai înalt oficial american care a vizitat insula în ultimele decenii. Taiwan trăiește sub amenințarea constantă a invaziei Chinei, care consideră vecinul său ca parte a teritoriului chinez care urmează să fie confiscat într-o zi, cu forța, dacă este necesar.

Joseph Wu, ministrul de Externe al Taiwanului, îngrijorat din cauza exercițiilor militare din China

„China a folosit exercițiile din manualul său militar pentru a se pregăti pentru invazia Taiwanului”, a declarat ministrul de externe Joseph Wu, marți, într-o conferință de presă la Taipei, acuzând Beijingul că folosește vizita lui Pelosi ca pretext pentru o acțiune militară. „Intenția reală a Chinei este de a modifica status quo-ul în strâmtoarea Taiwan și în întreaga regiune”, a mai spus el.

Nu rata nici: Care e riscul unui razboi intre China si Taiwan si cum ne-ar afecta pe noi, romanii

Armata chineză a declarat că exercițiile sale din Taiwan au continuat marți și au implicat unități aeriene și maritime. Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului a declarat într-un comunicat că efectuează exerciții de antrenament în jurul insulei, „concentrându-se pe operațiuni comune de blocare și sprijin comun”.

Soldații au tras din obuzierele ascunse pe coastă, ascunse de vederea drumului care duce la populara destinație de plajă Kenting. Exercițiile, care vor avea loc și joi, au inclus desfășurarea a sute de trupe și aproximativ 40 de obuziere, a spus armata. Luni, Lou a declarat pentru AFP că exercițiile au fost programate anterior și nu au ca răspuns la acțiunile recente ale Chinei.

Insula organizează în mod obișnuit exerciții militare care simulează apărarea împotriva unei invazii chineze, iar luna trecută a practicat respingerea atacurilor din mare într-o „operațiune comună de interceptare”, ca parte a celor mai mari exerciții anuale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
baraj siriu sursa shtiu ro jpg
traian basescu
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)