Zahărul hrăneşte cancerul şi îl face mai greu de vindecat
În 1920, cercetătorul german, laureat cu premiul Nobel, doctor Otto Warburg, a descoperit că celulele canceroase se hrănesc cu zaharuri. Până recent, nu a putut însă să fie înţeles acest fenomen numit efect Warburg.
Un studiu care a fost efectuat pe parcursul a 9 ani, condus de profesorul Johan Thevelein, de la KU Leuven, a reuşit să demonstreze că într-adevăr zahărul hrăneşte cancerul şi îl face mai agresiv. “Un consum mare de zahăr stimulează dezvoltarea cancerului”, spune Thevelein. Cercetătorii nu au putut însă explica de ce zahărul face ca celulele canceroase să devină mai agresive. Studiul publicat în publicaţia de specialitate “Nature Communications” şi citat de ziarul “Daily Mail” poate fi de mare folos suferinzilor de cancer. Se pot schimba dietele pacienţilor, dar şi ale oamenilor sănătoşi care trebuie să cunoască pericolele unui consum în exces de zahăr.