A murit Sylvia Hoi╚Öie, cunoscut─â drept ÔÇ×mama PolidinuluiÔÇŁ

Sylvia Hoi╚Öie a murit mar╚Ťi, 24 mai, la v├órsta de 94 de ani, doctori╚Ťa fiind cunoscut─â publicului drept ÔÇ×mama PolidinÔÇŁ, un stimulent al sistemului imunitar utilizat de foarte multe genera╚Ťii.

Doctori╚Ťa  Sylvia Hoi┼čie  e m├óndr─â de  preparatul la  care a lucrat  acum peste  30 de ani  jpeg
Sylvia Hoi╚Öie, ╚Öefa de produc╚Ťie a echipei care a inventat Polidin

Doctori╚Ťa a tr─âit izolat─â, ├«n ultimii ani, din cauza restric╚Ťiilor din pandemie, a v├órstei ├«naintate ╚Öi a s─ân─ât─â┼úii fragile.

Înmormântată la Iași

Decesul medicului Sylvia Hoi╚Öie a fost anun╚Ťat de comunitatea evreiasc─â din Ia┼či: ÔÇ×Cu profund─â durere, Comunitatea Evreilor din Ia┼či anun┼ú─â trecerea ├«n eternitate a doamnei doctor Sylvia Hoi╚Öie.

Cite╚Öte ╚Öi: Produc╚Ťia de Polidin va fi reluat─â la "Cantacuzino". Tratamentul-minune, sub form─â de ursule┼úi guma┼úi ┼či spray nazal

Om de o mare sensibilitate, profesionist─â des─âv├ór┼čit─â, find una dintre personalit─â┼úile care au inventat celebrul Polidin, leac ce a salvat multe vie┼úi. Supravie┼úuitoare a iadului din Transnistria, a reu┼čit s─â lupte cu foametea ┼či mizeria, ├«mp─ârt─â┼čind lumii ├«ntregi acele ororiÔÇŁ, a transmis Comunitatea Evreilor Ia┼či.

ÔÇ×Mama PolidinuluiÔÇŁ va fi ├«nmorm├óntat─â vineri, 27 mai, la ora 11.00, la Cimitirul Evreiesc din Ia┼či.

Victim─â a Holocaustului

Sylvia Hoi┼čie s-a n─âscut ├«n 1928, la C├ómpulung Moldovenesc. Dintr-o familie modest─â, Sylvia ┼či sora ei mai mare au avut parte doar de c├ó┼úiva ani lini┼čti┼úi.

├Än ora┼čul natal a reu┼čit s─â termine doar primele dou─â clase gimnaziale, ├«ntruc├ót legile antisemite ale legionarilor ├«ncepeau s─â intre ├«n vigoare. La ┼čcoal─â, ea ┼či restul colegilor evrei erau trimi┼či ├«n ultima banc─â, la distan┼ú─â fa┼ú─â de restul, pe criterii rasiale.

Cite╚Öte ╚Öi: Povestea suplimentului alimentar OROSTIM, spus─â de ÔÇ×mama PolidinuluiÔÇŁ

Dup─â doi ani a fost dat─â afar─â din ┼čcoal─â. Nici ├«n afara programului nu era mai bine, c─âci regulile erau stricte.

ÔÇ×Legile rasiale spuneau c─â nu avem voie s─â ie┼čim din cas─â dec├ót la anumite ore, nu aveam voie s─â de┼úinem radio, biciclet─â ┼či nu puteam s─â mergem la cinema. ┼×i atunci c├ónd ie┼čeam din cas─â, trebuia s─â avem cusut─â pe haine, ├«n dreptul pieptului, Steaua lui DavidÔÇŁ, a povestit Sylvia Hoi╚Öie, ├«ntr-un interviu pentru Adev─ârul.

Deportată în Transnistria

Afost deportat─â ├«n Transnistria, ├«mpreun─â cu ├«ntreaga familie, unde a suferit de foame ┼či a tr─âit ├«n mizerie.

Dup─â r─âzboi, s-a ├«ntors ├«n Rom├ónia, a urmat Facultatea de Medicin─â ┼či, dup─â un deceniu de cercet─âri, ├«mpreun─â cu echipa de medici, asisten┼úi ┼či tehnicieni din cadrul Institutului Cantacuzino din Ia┼či ┼či Bucure┼čti, a scos pe pia┼ú─â ÔÇ×PolidinulÔÇŁ.

Polidin, vaccinul dureros dar eficient

Polidin, mai mult dec├ót injec┼úia dureroas─â de care ├«╚Öi aduce aminte oricine a primit o doz─â, a fost, genera╚Ťii la r├ónd, principalul stimulator al sistemului imunitar ├«n lupta cu infec╚Ťiile bacteriene sau virale.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

anca pandrea 1 jpeg
image png
Andreea, Cristi Balan
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
5 poza mare JPG
FotoJet jpg
dani otil gabriela prisacariu
printul harry profimedia 0685156749 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Andreea, Cristi Balan
5 poza mare JPG
harriotte miss univers marea britanie instagram (3) png
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg