Activitatea care i-ar putea ajuta pe români să primească mii de euro din partea statului. Echipamentul de care ai nevoie pentru început

Ultima actualizare:

În inima României, pasionații de arheologie găsesc o cale de a descoperi adevărate comori. Este un hobby care presupune perseverență, cunoștințe istorice și un strop de noroc, dar care poate aduce recompense financiare semnificative, în special dacă sunt respectate regulile și legile.

Euro. Foto: Shutterstock.
Euro. Foto: Shutterstock.

Recompensă de 40% din valoarea comorii oferite de către stat

Recent, unul dintre acești căutători de comori, Gabriel Betej, din satul Prigoria, Gorj, a avut parte de o descoperire uluitoare - șapte brățări tracice din aur, vechi de peste 3 mii de ani. Estimată la 30 de mii de euro, această descoperire i-a adus lui Betej o recompensă din partea statului în valoare de 40% din valoarea obiectelor găsite.

Pentru a ajunge la astfel de descoperiri, căutătorii de comori investesc nu doar timp și pasiune, ci și bani în echipament specializat. Un detector de metale de calitate poate costa cel puțin o mie de euro, iar o mașină bună de teren este necesară pentru a ajunge în locurile izolate unde se presupune că ar fi ascunse comorile.

Printre alte descoperiri notabile se numără și una înregistrată tot în Gorj, unde doi pasionați au găsit o comoară formată din 1.300 de denari romani, semn al unei bogate moșteniri istorice a regiunii.

Pasionații de căutători de comori trebuie să respecte legile

Cu toate acestea, pentru mulți căutători de comori, căutările se pot dovedi fără succes sau descoperirile pot fi de valoare redusă. Totuși, în ciuda riscurilor și eforturilor financiare, acești pasionați continuă să exploreze tărâmurile istoriei în căutarea unor comori uitate.

Cu toate acestea, trebuie menționat că pasionații de căutători de comori trebuie să respecte legile și regulile impuse de stat. Astfel, este obligatoriu să își declare echipamentul la Poliție și să evite să opereze în situri arheologice protejate. Cei care încalcă aceste reguli riscă sancțiuni severe, inclusiv închisoare.

Astfel, căutarea comorilor devine nu doar un hobby palpitant, ci și o activitate care necesită responsabilitate și respect față de patrimoniul istoric al țării. Pentru cei pasionați, această călătorie în trecut poate aduce nu doar satisfacție personală, ci și recompense materiale pe măsură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net