Alegeri prezidențiale 2019. Votul a început în diaspora

image
Alegeri prezidențiale 2019Foto: Arhivă

Este prima zi de vot în diaspora. Ca și în cazul primului tur, votul în turul al doilea al alegerilor prezidențiale 2019, în străinătate, durează tot trei zile. Vor fi însă și modificări. Numărul buletinelor de vot a fost suplimentat iar șapte secții de votare vor avea adresele modificate.

Votul a început deja în diaspora. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe azi (vineri 22 noiembrie), la ora 9.00, ora României, votul era în curs de desfăşurare în 24 de secţii de votare organizate în străinătate, iar la ora 10.00 s-a închis prima zi a votării la secţia din Auckland, Noua Zeelandă. Potrivit Biroului Electoral Central, în total în străinătate au votat 17.969 de persoane, din care 466 - la secţii şi 17.503 - prin corespondenţă.

În urmă cu două săptămâni, în cele trei zile cât durează votul pentru românii din străinătate s-a înregistrat un record de prezență, numărul celor care au votat fiind de peste 675.000.

Numărul buletinelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2019 în secţiile din străinătate a fost suplimentat cu peste 107.000 faţă de primul tur, iar şapte secţii vor avea adresele modificate, au anunțat joi reprezentanții MAE.

Potrivit datelor publicate de BEC, până în prezent în străinătate au votat 466 de persoane la secţiile de votare şi 17.503 - prin corespondenţă, totalul fiind de 17.969.

 Românii aflați în străinătate au început deja să voteze

Ministerul Afacerilor Externe mai arată în comunicatul de presă, că votul pentru cel de-al doilea tur al alegerilor pentru desemnarea Preşedintelui României a început în străinătate, vineri, 22 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secţia de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Următoarele secţii de votare au fost deschise în Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan.

“La ora 9.00, ora României, votul este în curs de desfăşurare în 24 de secţii de votare organizate în străinătate, iar la ora 10.00, ora României, s-a închis prima zi a votării la secţia din Auckland, Noua Zeelandă”, a transmis MAE.

Cetăţenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.

Știre în curs de actualizare.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
teo trandafir jpg
Prințul Harry și Meghan Markle png
viorel lis si oana lis
Submarinul nuclear Belgorod FOTO Profimedia
ciolacu ciuca FOTO Mediafax
image
image
image
image
traian basescu 0 jpeg
cană de ceai
Crăciunul pe plajă
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina