Avertizare de călătorie în Ungaria. Crește Dunărea, risc major de inundații

Ultima actualizare:

O averizare de călătorie în Ungaria a fost emisă miercuri dimineață. Ministerul Afacerilor Externe atenționează că debitul Dunării este în creștere și există risc major de inundații. Autoritățile maghiare au luat o serie de măsuri, inclusiv restricții privind căile de acces rutiere și pietonale situate de-a lungul Dunării.

Avertizare de călătorie în Ungaria. Ce transmite MAE

Parlamentul Ungariei Budapesta shutterstock 286590863 jpg

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează miercuri cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria, asupra faptului că, în contextul inundaţiilor recente, se preconizează aplicarea de către autorităţile maghiare a unor restricţii de circulaţie, în perioada imediat următoare.

Potrivit MAE, limitările vor viza inclusiv capitala Budapesta, în special pe căile de acces rutiere şi pietonale adiacente albiei Dunării.

Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semificativă a debitului apelor Dunării în zilele următoare”, a transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 şi Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Ungaria +36305356912, Consulatului General al României la Szeged +36306777980 şi Consulatului General al României la Gyula +36306357181.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://budapesta.mae.ro, https://szeged.mae.ro, https://gyula.mae.ro şi www.mae.ro.

Inundații masive provocvate de ciclonul Boris

  Ciclonul Boris a adus ploi torenţiale care au afectat dramatic Europa Centrală și de Est, au transmis BBC și Reuters.

Zeci de mii de gospodării au rămas fără curent în România și Cehia. Ploile abundente au făcut ravagii și în Polonia, Slovacia, Ungaria, sudul Germaniei și în anumite părți din Austria.

De asemenea, imagini dramatice au fost surprinse în Republica Moldova, unde oamenii au fost luați de ape de pe străzi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
colin farrell transformare jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
avion pexels jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net