Cât vor plăti șoferii la Fetești în 2024? Persoanele exceptate de la taxă

Deja înaintăm tot mai adânc în primăvară, iar în curând vom începe să ne pregătim pentru vacanța de vară. În acest, șoferii din țara noastră care merg spre litoral, sau vin din acea direcție, trebuie să știe că vor fi nevoiți să plătească o taxă de pod la Fetești, dacă vor circula pe Autostrada Soarelui.

Cât vor plăti șoferii în acest an
Cât vor plăti șoferii în acest an

Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, în cursul anului trecut, taxa de traversare a podului de aici a fost suspendată, însă această măsură nu a fost una de lungă durată. După numai câteva săptămâni, șoferi care au traversat podul de la Fetești au fost nevoiți să plătească, din nou, taxa. Iar în acest an, această taxă rămâne obligatorie, însă există și unele excepții de la regulă.

Un lucru important pe care șoferii trebuie să îl cunoască este că această taxă variază în funcție de dimensiunile vehiculului, cât și de tipul acestuia. Șoferii care vor trece podul de la Cernavodă vor fi nevoiți să plătească 13 lei pentru autoturisme, 47 de lei pentru microbuze, ori vehicule, cu o greutate mai mare de 3.5 tone, 64 lei pentru autocare, ori vehicule de peste 12 tone,  cu maximum 3 axe, iar, în final, pentru vehicule de peste 12 tone, cu 4 axe sau mai multe, taxa este de 91 de lei.

Cât vor plăti șoferii în această vară

Un alt detaliu care trebuie știut de către șoferi este că taxa poate fi plătită chiar și înainte de a ajunge la acest punct, prin SMS. Este posibil să trimitem un SMS la numărul 7577, unde să menționăm numărul de înmatriculare și categoria vehiculului. Taxa poate fi plătită și pe loc, sau, după ce am trecut podul, dar nu mai târziu de ora 24:00 a zilei următoare.

Persoanele exceptate de la această taxă sunt cele care suferă de un handicap sever, sau grav. De asemenea, vehiculele folosite pentru îngrijirea acestor persoane sunt, de asemenea, exceptate de la taxă. În cazul în care o persoană nu plătește taxa, deși ar fi trebuit să o facă, amenda poate fi cuprinsă între 130 și 1.800 de lei, în funcție de tipul vehiculului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net