Câți bani face un cerșetor din România, în Belgia: „Tu, cu copilul, faci peste .... euro. Pe zi! Pe bune, să mor!”

Vasile, un cerșetor din marginea Slatinei, a povestit cum a ajuns în Belgia. Acesta a spus că l-a convins Catâru care i-a zis: „Hai, mă, în Belgia. Acolo e câștigu”. Numărul celor care cerșesc în zonele cele mai atractive ale Bruxelles-ului este tot mai mare. 

Cerșetorul român care a ajuns în Belgia Foto: Jurnalul.ro
Cerșetorul român care a ajuns în Belgia Foto: Jurnalul.ro

Cum a ajuns Vasile să cerșească în Belgia 

Vasile, un cerșetor din marginea Slatinei, a povestit cum a ajuns în Belgia. „Și m-a adus la muncă. Ce muncă? Păi nu vezi? La cerșetorie! Acum nu mai sunt în slujba lui, am fugit”, a spus Vasile. „Pentru asta, că m-a adus aici, trebuia să-i dau 100 de euro. Dar când am văzut că trebuie să cerșesc am zis: «Ce muncă e asta?». Și m-am dus la Poliție, povestește omul despre răzbunarea sa, scrie jurnalul.ro. 

Locul în care românul cântă la acordeon este un fel de „Triunghiul Pomenii”. Mai exact, într-o parte e Palais de Bruxelles, vizavi e Musee Belvue, în centru e Place Royale Bruxelles. Adică un palat, un muzeu și o statuie pe care cerșetorul le-a mirosit că atrag turiști mulți.

În ce loc cerșește românul 

Locul în care românul cântă la acordeon este un fel de „Triunghiul Pomenii”. Mai exact, într-o parte e Palais de Bruxelles, vizavi e Musee Belvue, în centru e Place Royale Bruxelles. Adică un palat, un muzeu și o statuie pe care cerșetorul le-a mirosit că atrag turiști mulți. Cerșetorul cu acordeon care așteaptă pomană în centrul Bruxelles-ului nu pare un om sărac. Purta ochelari și era curat îmbrăcat.

În Belgia este plin de femei care cerșesc, iar cei mai mulți bani fac cele care sunt și cu copiii. „Tu, cu copilul, faci peste 200 aici. De euro! Pe zi! Pe bune, să mor!”. Femeia nu glumește și spune: „Ia încearcă! Faci peste două sute. Fără copil, până într-o sută. Tot e bine”. 

Câți bani face un cerșetor din România

 În marile orașe din România, se poate observa o prezență semnificativă a persoanelor care practică cerșetoria, iar unele dintre acestea reușesc să obțină sume semnificative de bani în fiecare zi. Recent, polițiștii locali din Iași l-au identificat pe un bărbat originar din Republica Moldova în timp ce practica cerșetoria într-o zonă dens populată din oraș, cunoscută ca fiind o zonă studențească.

Bărbatul originar din Republica Moldova era implicat în cerșetorie în cartierul Tudor Vladimirescu din Iași, o zonă ce adăpostește unul dintre cele mai mari campusuri studențești din oraș. Polițiștii locali au decis să-l identifice și să-l supună unor verificări. În timpul controlului, s-a constatat că individul avea asupra sa suma de 1.003 lei, bani adunați din practicarea cerșetoriei, într-o singură zi, în bancnote de 1 leu, 5 lei și 10 lei. Mai mult, oamenii legii au remarcat că bărbatul pretindea că are dizabilități locomotorii, folosind acest pretext pentru a apela la mila publicului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net