Ce regret are o tânără din București, care s-a mutat de trei ani în Cluj: „Ajunsese să-mi pară normal”

O tânără din Capitală, care a locuit în ultimii trei ani în Cluj-Napoca, a stârnit controverse în mediul online, după ce a vorbit despre experiența ei în orașul transilvan. Potrivit acesteia, acum, iubitul ei a rămas singurul motiv pentru care nu se întoarce în București.

Tânăra a petrecut trei ani în Cluj-Napoca / foto:  Primăria Cluj-Napoca
Tânăra a petrecut trei ani în Cluj-Napoca / foto: Primăria Cluj-Napoca

În timp ce tot mai mulți bucureșteni sunt din ce în ce mai nemulțumiți de viața din Capitală, pornind în căutarea unei noi vieți într-un oraș mai mic, există și români care intră în categoria exact opusă. Iar acesta este și cazul unei tinere care locuiește în Cluj-Napoca, iar acum a comparat orașul cu Bucureștiul, pe care spune că a învățat să îl aprecieze mult mai mult.

Tânăra a spus că lucrează de acasă, iar în urmă cu trei ani, simțindu-se sufocată în București, s-a mutat în Cluj după ce mai mulți prieteni i-au recomandat orașul, pe care bucureșteanca l-a și vizitat.

Ce spune tânăra despre viața în Cluj

„Orașul: mi-a rămas mic. Sunt o persoană căreia îi place super mult să meargă pe jos. M-am săturat să mă plimb în fiecare zi în aceleași locuri. Am învățat orașul pe de rost de la un capăt la altul. Centrul Vechi îl faci în 15 minute pe jos. În București, pot face lejer 20.000 de pași și nici măcar să nu părăsesc un sector. Simt că am făcut tot ce era de făcut în Cluj, în schimb, după 20 și ceva de ani de locuit în București, încă descopăr locuri noi”, scrie aceasta, potrivit adevarul.ro.

„Oamenii: inițial, mă deranja în București faptul că toată lumea se bagă în seamă cu tine. După 3 ani de Cluj, pot să zic că mi-e dor de „small talk”. Oamenii sunt mult mai reci, mai politicoși, dar în același timp, sunt destul de rigizi.

Mândria de clujean: mă termină. Nu am văzut niciodată în altă parte oameni mai mândri de orașul lor decât sunt clujenii. Înțeleg ideea de a aprecia orașul în care trăiești, dar asta o poți face și fără să spui cât de de căcat sunt celelalte orașe. Sunt sigură că după postarea asta o să fie comentarii de genul „avem deja destule vinituri la Cluj”, „din cauza voastră s-a stricat Clujul”, „nu te poți adapta aici, du-te acasă”, lucru care doar o să îmi întărească percepția. Da, la Cluj e altfel, dar nu neapărat în modul bun”, mai spune tânăra.

„Oamenii sunt mult mai reci”

Tânăra mai spune și că Clujul, fiind mult mai mic decât Capitala, nu are la fel de multe evenimente culturale, ori terase. De asemenea, potrivit acesteia, nu există prea multe parcuri în Cluj-Napoca, iar de-a lungul orașului sunt mul mai puțini copaci decât în București.

În postarea făcută în mediul online, tânăra spune că cele mai multe zone din Cluj sunt cartiere-dormitor, iar atunci când ieși din centru de abia poți găsi un magazin.

Desigur, tânăra a vorbit și despre prețurile din acest oraș.

„Trăind aici o perioadă, ajunsese normal să mi se pară că un apartament de 50 mp să coste 150.000 de euro (apartament pe care nici cu credit pe 30 de ani nu mi l-aș permite). Șoc și groază când m-am uitat la prețurile apartamentelor din București și am văzut că lucrurile nu stau chiar așa și că, în medie, la București sunt mai ieftine cu 1000 €/mp”, scrie aceasta.

Care sunt părțile bune ale orașului

Tânăra a remarcat și faptul că orașul transilvan este mai curat decât Capitala, iar clădirile sunt mai bine întreținute. Cu toate acestea, ea pune acest detaliu pe seama faptului că Clujul este mult mai mic și mai ușor de întreținut decât Bucureștiul.

„În același timp, infrastructura Clujului lasă de dorit, aeroportul din Cluj nu prea are destinații, iar în ultimul an vreo 8 din ele au fost scoase de tot. Dacă nu ești IT-ist sau ai firmă ta, nu prea o duci bine”, mai scrie tânăra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cetatea Enisala din Dobrogea Foto Ciprian Mihai Facebook
slabire pixabay jpg
slobozia locuinte pentru tineri FOTO Faceb/PM Feteşti
pensie jpg
hoteluri capsule jpg
Stefan Tajti violonist jpg
plescoi carnati jpg
pasaj Oradea PNRR jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net