Ce țepe mai dau românii pe internet. Feriți-vă de chilipiruri!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Români, mare atenție ce cumpărați de pe internet! Chilipirurile sunt vânate de toată lumea, dar pot fi și înșelătoare. Țeparii fac bani grei de pe urma lor!

Se dau țepe cu mașini, telefoane și electronice și chiar cu animale de companie. Practic, din orice se pot face bani. Escrocii profită de naivitatea oamenilor și dau tunuri peste tunuri.

”Papagal African gri, vorbește mult, dar, de asemenea, este foarte jucăuș. Vine cu o cutie mare de mâncare, o mulțime de jucării. Pasărea este în condiție frumoasă. Anunț autentic, sunați pentru mai multe informații”. Așa sună unul dintre sutele de anunțuri postate pe internet de către țepari. Cum funcționează măgăria? În cazul de față, utilizatorul, intitulat Ryan, vrea să vândă un papagal Jako în valoare de aproximativ 1.000 de euro cu numai 500 de lei. ”Nu mai am timp de el. Trebuie să plec din țară și nu am cu cine să îl las”, motivează vânzătorul. Mulți creduli ar putea pica în plasa escocului, iar de la telefonul dat pentru informații, până la țeapa propriu-zisă, nu mai e decât un singur pas. Mai ales că țeparul are o strategie bine pusă la punct și te face să crezi că nici nu dorește să îți ia banii. Reporterii Click! au sunat la un astfel de anunț și au tocmit condițiile tranzacției.

”Mai sunt câteva persoane interesate de papagal, acum nu știu ce să zic. Dacă chiar îl vreți, trebuie să trimiteți niște bani pentru transportul păsării. Plata o faceți la predare, nu este problemă, dar trebuie să îmi trimiteți bani de transport ca să vi-l trimit, să nu îl dau alcuiva”, spune bărbatul. Cazul este unul fericit, căci, de regulă, țeparii solicită să achitați integral prețul produsului scos la vânzare, motivând că oricum este un chilipir.

”Am trimis și eu bani unei doamne pentru un papagal de talie mare și nu am mai dat de ea. Este greu și cu poliția, că nu ai nici un fel de date despre vânzător. Cel mai bine e să apelezi numai la persoane cunoscute, recomandate de alții”, spune Adrian, un tânăr din Buzău.

Un semnal de alarmă este tras și de cei de la Adoptiicaini.ro, care atrag atenția că de-a lungul timpului au blocat mai mult anunțuri de tip „țeapă” cu câini de rasă oferiți pentru adopție. Din nefericire, însă, există o sumedenie de siteuri unde astfel de anunțuri nu apucă să fie filtrate și oamenii cad adesea în plasa escocilor.

De cele mai mult ori, anunțurile -țeapă sunt formultate în același fel, într-o gramatică stricată, sau traduse aiurea dintr-o altă limbă străină. ”Căței Chihuahua Pentru Adoptarea (700RON fiecare). Minunat de masculin şi feminin pui Chihuahua pentru adoptarea, în care sunt spart casa, de uz veterinar examina, cip micro şi sunt curente pe toate shots lor până la data de. Acestea sunt doar prea destept si inteligent, ei vor dori să urmeze toată ziua şi chiar vor să fie în poşetă. Dacă sunteţi interesaţi de aceste căţei şi ştiţi că puteţi să le ofere o iubitoare de origine şi de îngrijire, atunci nu ezitati sa ne contactati prin intermediul () pentru mai multe informaţii despre ei”, scriu escrocii.

”Nu acceptați să trimiteți bani pentru pentru „adopția” câinelui. Vi se cer bani pentru transportul câinelui, dar nu veți primi nimic”, atrag atenția specialiștii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net