Cei mai mulți români folosesc internetul ca sursă de informare. „Este bun, dar când este utilizat cu măsură”

Ultima actualizare:

Statisticile au arătat că Internetul este acum principală sursă de informare pentru cei mai mulți români. Deși această tehnologie este foarte asociată cu diferite modalități de divertisment, oameni de-a lungul globului, inclusiv din țara noastră, folosesc Internetul și ca sursă de informare.

Tot mai mulți se informează de pe Internet / foto: Shutterstock
Tot mai mulți se informează de pe Internet / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, studiul efectuat de către ATLAS VPN a indicat faptul că nu mai puțin de 57,8% din utilizatorii de pe Internet utilizează această tehnologie pentru a căuta diferite informații, cum ar fi date istorice, sau chiar și știri. De asemenea, nu mai puțin de 53,7% din internauți au mai mărturisit că utilizează această tehnologie pentru a putea ține legătura cu rudele, prin intermediul diferitelor aplicații.

De asemenea, studiul a mai arătat faptul că undeva în jur de 49,7% dintre internauți utilizează Internetul pentru a viziona filme, videoclipuri scurte, sau chiar și deverse emisiuni. Mulși oameni mai folosesc Internetul pentru a căuta diferite idei noi, inclusiv de afaceri. Nu mai puțin de 44,3% din oameni au spus că se inspiră cu ajutorul Internetului.

Cum folosesc românii Internetul

Chiar dacă Internetul este o tehnologie atât de utilă și ușor de folosit, experții ne avertizează că trebuie să fim atenți la cât timp petrecem în fața ecranelor, mai ales în mediul online. De asemenea, un alt risc asociat Internetului este posibilitatea de a fi dezinformați, dacă nu analizăm informațiile cu atenție.

„Trebuie să folosim cu atenție aceste tehnologii. Internetul este bun, dar când este utilizat cu măsură. Există informații bune dar și informații false, pe internet. Am întâlnit pacienți care se informau din surse nocive din online, mai ales în perioada pandemiei. Astfel, veneau la cabinet speriați, pentru că acele site-uri le prezentau o altă realitate.

Totodată, am avut și pacienți care au fost extrem de speriați de războiul din Ucraina, pentru că își culegeau informațiile greșite din online. Oamenii fac parte din tot felul de grupuri, unde oricine poate distribui orice idee. Trebuie să ne educăm în acest sens, să știm să ne selectăm informația”, a explicat, conform sursei, psihologul Andrei Coman.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net