Datorit─â modularit─â╚Ťii ╚Öi gabaritului redus, centralele industriale ELCO reprezint─â solu╚Ťia ideal─â pentru reabilitarea cl─âdirilor monument istoric

image

Rom├ónia are c├óteva zeci de mii de cl─âdiri incluse ├«n categoria monument istoric sau cl─âdiri de interes cultural, foarte importante din punct de vedere al valorii lor arhitecturale, reabilitarea acestora fiind esen╚Ťial─â pentru men╚Ťinerea identit─â╚Ťii ╚Öi patrimoniului, ├«n timp.

ELCO este un brand german de cazane pentru ├«nc─âlzire de capacit─â┼úi mari, parte din portofoliul Ariston Thermo Group, liderul pie┼úei locale de boilere electrice ┼či centrale termice. Centralele industriale ELCO vin cu particularit─â╚Ťi ce faciliteaz─â introducerea echipamentelor ├«n proiecte mai vechi sau reabilit─âri ÔÇô cl─âdiri de interes cultural, cl─âdiri institu╚Ťionale sau ╚Öcoli ╚Öi spitale. Modularitatea este o component─â esen╚Ťial─â ├«n proiectarea cazanelor┬áELCO, caracteristic─â ce le face unice pe pia╚Ť─â, iar din perspectiva unui astfel de proiect, echipamentele┬ásunt ideale, fiind proiectate special pentru o demontare rapid─â ├«n p─âr╚Ťi componente ╚Öi reasamblare ulterioar─â, pentru a permite accesul facil ├«n camerele tehnice din orice tip de cl─âdire. Punctual pentru cazul cl─âdirilor istorice, cazanele ELCO u╚Öureaz─â foarte mult montajul atunci c├ónd vine vorba de reabilit─âri, echipamentul av├ónd construc╚Ťie modular─â. Modularitatea este esen╚Ťial─â pentru proiectarea cazanelor ELCO ╚Öi reprezint─â un avantaj deosebit la montaj sau exploatare/mentenan╚Ť─â. Cazanele sunt proiectate special pentru o dezasamblare rapid─â, permi╚Ť├ónd transportarea u╚Öoar─â a echipamentului de ├«nc─âlzire ├«n cl─âdire, ├«n caz de acces dificil ├«n camera tehnic─â.

ÔÇťRemarc─âm ├«n pia╚Ť─â o cre╚Ötere destul de mare ├«n sectorul reabilit─ârilor de cl─âdiri publice, zon─â ├«n care ELCO r─âspunde mai multor nevoi. Spre exemplu, ├«n cazul cl─âdirilor vechi, cl─âdirilor istorice, ├«n care sala cazanelor este ocupat─â de echipamente vechi extrem de voluminoase, echipamentele ELCO se potrivesc foarte bine pentru ├«nlocuirea acestora, datorita modularit─â╚Ťii ╚Öi dimensiunilor reduse de gabarit. Mai mult, este cunoscut faptul ca durata de via╚Ť─â a unui cazan este dat─â ├«n mare m─âsur─â ╚Öi de ├«ntre╚Ťinerea acestuia, iar construc╚Ťia modular─â face ca ├«ntre╚Ťinerea s─â fie realizat─â u╚Öor ╚Öi rapidÔÇŁ, a declarat C─ât─âlin Dr─âguleanu, Country Manager al Ariston Thermo Rom├ónia.

ELCO Heating Solutions produce centrale termice de puteri mari, ├«ntre 60KW ┼či 2000 KW pe unitate. Recent, portofoliul de produse ELCO, destinat aplica┼úiilor comerciale ┼či industriale, a fost consolidat cu noua gam─â de cazane ├«n condensare L Plus, care este format─â din modelele murale THISION L PLUS ┼či de cele de pardoseal─â TRIGON L PLUS, ce ofer─â performan┼úe ridicate, instalare adaptabil─â oric─ârui tip de proiect ┼či ├«ntre┼úinere simpl─â. Ambele tipuri de echipamente termice includ produse eficiente energetic, cu emisii de noxe foarte reduse ┼či cu o gam─â variat─â de puteri.

Performan╚Ťa superioar─â a cazanelor┬áELCO┬á├«n ceea ce prive╚Öte raportul dimensiuni-eficien┼ú─â le face ideale pentru utilizarea ├«n toat─â gama de proiecte de construc┼úii ÔÇô precum cl─âdiri de birouri, centre comerciale ╚Öi de leisure, proiecte reziden╚Ťiale de dimensiuni mari, centre medicale, educa╚Ťionale, cl─âdiri administrative, proiecte de reabilit─âri, etc┬á - unde spa┼úiul disponibil trebuie folosit ├«n mod inteligent. De asemenea, aceste caracteristici fac astfel ├«nc├ót sistemele de ├«nc─âlzire┬áELCO┬ás─â fie ideale pentru amplasarea ├«n spa╚Ťii ├«nguste sau greu accesibile, ├«n special ├«n subsolul cl─âdirilor vechi, unde de regul─â este necesar─â demontarea cazanului, transportarea lui ├«n camera tehnic─â ╚Öi remontarea pe pozi╚Ťia final─â.

Unul dintre proiectele de referin╚Ť─â din portofoliul ELCO a fost ├«nlocuirea echipamentelor de ├«nc─âlzire pentru una dintre cele mai mari b─ânci din Rom├ónia, ce a presupus schimbarea sistemelor de ├«nc─âlzire a 250 de filiale ╚Öi ├«nlocuirea acestora cu echipamente cu eficien╚Ť─â energetic─â ridicat─â.

ÔÇťProiectul a fost o adev─ârat─â provocare, a fost derulat pe o perioad─â destul de lung─â de timp ╚Öi a fost desf─â╚Öurat la nivel na╚Ťional. De asemenea, ELCO ╚Öi partenerii s─âi au fost implica╚Ťi ╚Öi au derulat toate etapele proiectului, de la proiectare, instalare ╚Öi p├ón─â la mentenan╚Ť─â ╚Öi service. Astfel, am ├«nlocuit cu success echipamentele de ├«nc─âlzire uzate, de mari dimensiuni, instalate ├«n cl─âdiri vechi, cu centrale industriale noi, de ultim─â genera╚Ťie. ├Änc─â o dat─â, modularitatea cazanelor ELCO ╚Öi amprenta mic─â la sol ╚Öi-au demonstrat aplicabilitatea ╚Öi eficien╚Ťa ╚Öi ├«n cadrul acestui proiectÔÇŁ, a mai declarat C─ât─âlin Dr─âguleanu, Country Manager al Ariston Thermo Rom├ónia.

De altfel, expertiza ELCO ├«n domeniul proiectelor care presupun cl─âdiri monument istoric este foarte vast─â.┬á Echipa ELCO din Marea Britanie a colaborat la un proiect major de renovare ├«n care a fost implicat Castelul Studley, vechi de 180 de ani, din Warwickshire, care a fost transformat in hotel ╚Öi unde a fost nevoie s─â fie recondi╚Ťionat─â sala cazanelor pentru putea oferi oaspe╚Ťilor hotelului ├«nc─âlzire ╚Öi ap─â cald─â extrem de eficiente ╚Öi fiabile. Echipamentele ELCO instalate asigur─â ├«nc─âlzire ╚Öi ap─â cald─â ├«ntregii cl─âdiri, compus─â din 209 dormitoare, facilit─â╚Ťi de agrement, piscin─â ├«nc─âlzit─â ╚Öi s─âli de tratament, restaurante, baruri ╚Öi locuri de divertisment, plus facilit─â╚Ťile principale de buc─ât─ârie.

Subsidiar─â a Ariston Thermo Group ├«ncep├ónd cu anul 2001, marca german─â ELCO a fost fondat─â ├«n 1928 ┼či reprezint─â una dintre principalele m─ârci germane pentru solu┼úii de ├«nc─âlzire comerciale. Compania ofer─â solu┼úii de ├«nc─âlzire de capacit─â╚Ťi mari dedicate proiectelor noi, de modernizare sau renovare pentru aplica┼úii ce variaz─â de la cl─âdiri de birouri ╚Öi complexe comerciale, la spa╚Ťii industriale mari.

Pe pia╚Ťa din Rom├ónia, brandul ELCO este prezent din 2017, ├«n calitate de furnizor de cazane de ├«nc─âlzire comercializate sub gamele Thision ╚Öi Trigon, devenind ├«n scurt timp unul dintre liderii pie╚Ťei de profil.┬á

Portofoliul brandului include o gama ampl─â de proiecte, printre care se num─âr─â The Bridge 3, Globalworth Campus cl─âdirile 2 ╚Öi 3, Spitalul Marie Curie din Bucure┼čti, ansamblul mixt (reziden╚Ťial ╚Öi spa╚Ťii de birouri) Record Park din Cluj, cl─âdirea U Center din Bucure╚Öti, cl─âdirea bazinului olimpic din Mure╚Ö, al doilea depozit al Altex din Dragomire╚Öti.┬á

FotoJet jpg
florin salam jpeg
FotoJet (1) jpg
andrew tate 1 PNG
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
FotoJet (2) jpg
Reynolds si sotia lui jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg