Discriminare la Therme București! Familii de romi, umilite la recepție

Ultima actualizare:

    Centrul de SPA Therme București este unul dintre cele mai mari centre de relaxare din Europafoto: therme.ro
Centrul de SPA Therme București este unul dintre cele mai mari centre de relaxare din Europafoto: therme.ro

În urmă cu aproximativ o săptămână, în București s-a deschis ceea ce promite a fi unul dintre cele mai tehnologizate centre de relaxare din țară, dar și cel mai mare din Europa. Therme București a atras mii de vizitatori, iar în primele zile de la deschidere, incinta a fost arhiplină.

Treptat, au apărut recenzii peste recenzii, pline de laude, ale clienților mulțumiți. Totuși, se pare că lucrurile nu sunt atât de roz la noul centru termal. Un posibil caz de discriminare pune la îndoială calitatea serviciilor oferite de Therme București.

O familie de romi a contactat publicația showbizreport.ro, pentru a dezvălui modul incorect în care personalul de la recepție i-a tratat atunci când au intrat pe ușa localului. Soții Nițu, Doina și Nicușor, au avut o surpriză neplăcută atunci când au fost întâmpinați de 10 paznici.

„Centrul termal din Baloteși am înțeles că este un loc frumos, de relaxare. Am ajuns acolo cu soțul și cu încă o familie. După ce am parcat, am mers la casă să plătim și să intrăm. În momentul acela, au venit 10 bodyguarzi și ne-au spus să ne retragem să stăm de vorbă”, își începe Doina povestirea.

Femeia a relatat că le-a fost interzis accesul în centrul de relaxare din cauza etniei lor. „Dânșii ne-au întrebat dacă suntem romi. Le-am spus că trăim în România și avem trecut în buletin că suntem cetățeni români: «Noi am văzut că sunteți romi, iar conducerea nu este de acord ca romii să beneficieze de serviciile centrului SPA». Am cerut să vorbim cu un manager, iar ei ne-au spus că nu avem ce vorbi pentru că suntem romi, iar eu au primit directivă să nu ne lase să intrăm. Am fost prin toată lumea, în Dubai, în Mali, peste tot, pe la hoteluri de 4 – 5 stele, dar am fost tratați bine și respectați peste tot. Aici, am fost jigniți și denigrați. Am copii la facultate. Vreau să îi trimit acolo să se relaxeze, dar îmi este teamă că vor fi dați afară. Plătim taxe în această țară, suntem civilizați. Suntem florari, avem firme de flori, chiar nu suntem ultimii oameni încât să fim tratați așa”, a mai relatat Doina Nițu.

Ceea ce este interesant este faptul că managerul Therme București a beneficiat de aranjamente florale din partea firmei soților Nițu, chiar la evenimentul de inaugurare. „Managerul de la spa m-a contactat să le dau flori pentru evenimentul de deschidere. Eu i-am ajutat, iar ei ne-au dat afară. Nu se poate să fim tratați ca niște gunoaie de oameni. Fie că ești român sau țigan, dacă îndeplinești toate regulile acestei țări nu este normal să fii dat la o parte și umilit. Nu este nicio lege pentru acești oameni care vin la noi și cumpără un petic de pământ, iar apoi se cred stăpâni în România”, a mărturisit femeia.

Mai mult, soțul ei susține că, după ce le-au asigurat aranjamentele florale, au fost invitați să se relaxeze la Therme București gratuit. „Nu-mi vine să cred, în secolul 21 nu se poate așa ceva. Am populat locul acela cu flori și ne-au invitat la spa, ca să ne relaxăm. Am refuzat atunci, am spus că nu stăm în 60 de lei. A trecut timpul și aseară am fost la spa, iar ei ne-au denigrat, ne-au făcut de rușine. Era plin de lume acolo și ne-a fost mai mare rușinea. Le-am spus că acolo este Auschwitz”, a relatat Nicușor Nițu.

image
image
image
image
image
image
Gard FOTO Shutterstock jpg
index png
Anastasia Pokreshchuk jpg
prostitutie jpg
Amanda Bynes jpeg
lumanari jpg