Francezul dispărut în munții Bucegi a fost găsit mort! Ce au anunțat salvamontiștii

Turistul francez căutat de salvamontişti în Munţii Bucegi a fost găsit mort pe Jepii Mici, în partea inferioară, au anunțat salvamontiștii. Bărbatul ar fi căzut circa 80 de metri din potecă. Pascal Bourgedis era angajat al Ambasadei Franței în București și plecase, sâmbătă, din Bușteni pentru a parcurge un traseu montan. 

Turistul francez a fost găsit mort Foto: Facebook
Turistul francez a fost găsit mort Foto: Facebook

Ce au anunțat salvamontiștii 

„A fost găsit mort pe Jepii Mici, în partea inferioară. Ar fi căzut circa 80 de metri din potecă. Trupul va fi recuperat pe cale terestră”, a precizat Laurenţiu Paraschiv, șeful salvamont Bușteni. 

Cine era bărbatul dispărut în munții Bucegi 

Bărbatul dispărut în Bucegi este un angajat al Ambasadei Franţei în România. „În legătură cu anunţul publicat de Salvamont România, putem confirma că este vorba despre un angajat al Ambasadei Franţei în România. Precizăm că este o persoană în condiţie fizică bună, familiarizat cu regulile specifice ale urcatului pe munte, care a parcurs şi alte trasee montane din România”, au transmis reprezentanții Ambasadei Franţei în România.

Pascal Bourgedis a plecat sâmbătă, 28 octombrie, din Bușteni, urmând să parcurgă traseul Bușteni - Gura Diham - Cabana Mălăiești și apoi către Piatra Arsă. 

Român dispărut pe muntele Elbrus

În 2020, Lucian Manea, un român în vârstă de 50 de ani, din Braşov, a fost dispărut nouă luni într-o crevasă de pe muntele Elbrus. Căsătorit şi tată a trei copii, doi băieţi gemeni de 8 ani şi o fetiţă de 12 ani, Lucian Manea era pasionat de munte, reuşind chiar să escaladeze Mont Blanc şi Kilimanjaro.

În octombrie 2018, Lucian Manea a plecat în Rusia, cu speranţa de a cuceri muntele Elbrus. După ce a ajuns la hotel, românul a vorbit cu soţia şi cei trei copii rămaşi acasă în Braşov, fără să ştie că va fi pentru ultima dată.

Se presupune că el a alunecat din cauza oboselii pe gheţarul situat chiar sub vârf, ajungând într-o zonă numită “cimitirul alb” al Elbrusului. Specialiştii spun că este vorba despre o portiune unde dacă nu ești extrem de atent, poți aluneca și dispărea în câteva secunde într-una dintre despicăturile din gheţarul montan, fără ca vreun om să te vadă sau să-ți poată auzi strigătele de ajutor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net