Greșeala pe care o fac victimele hoților de buzunare! Cum ne putem proteja în mijloacele de transport în comun

Din păcate, multor români li s-a întâmplat să se urce în tramvai ori în autobuz cu telefonul și portofelul în buzunar, iar la coborâre să vadă că nu le mai au. În fiecare an, peste o mie de oameni reclamă că au fost jefuiți în mijloacele de transport în comun, în Capitală! Din păcate, se estimează că numărul ar fi, în realitate, chiar dublu, deoarece mulți oameni nici nu depun plângere!

O mie de bucureșteni reclamă anual că au fost jefuiți în mijloacele de transport
O mie de bucureșteni reclamă anual că au fost jefuiți în mijloacele de transport

Din păcate, se estimează că numărul victimelor care cad pradă hoților în mijloacele de transport în comun ar fi chiar dublu față de cel înregistrat oficial, de 1.000.

Acest fenomen este unul destul de comun în Capitală, iar unii oameni deja nici nu depun mai fac plângere, atunci când își dau seama că au fost jefuiți. Din fericire, polițiștii ne oferă câteva sfaturi utile, care ar trebui să ne păzească împotriva hoților.

De cele mai multe ori, aceste jafuri au loc în timpul orelor de vârf, când mijloacele de transport în comun sunt aglomerate. Victimele sunt persoane care citesc, așa că nu sunt atente la ce se întâmplă în jurul lor. De asemenea, cei care își țin obiectele de valoare în buzunarul de la spate al pantalonilor, ori în spațiile laterale ale rucsacului, pot cădea ușor pradă hoților.

Cum ne putem feri de hoții de buzunare

„Ar fi foarte bine să nu ţineţi  ghiozdanul în spatele dumneavoastră pentru că în  momentul în care este în spate, nu mai aveţi control asupra bagajului.  Tineţi-l întotdeauna în braţe, iar atunci când stati jos, tineti-l în poală. Atunci când sunteti in mijlocul de transport in comun ar fi foarte bine să nu stati pe telefoane”, a explicat Mihai Mincu, de la Seriviciul de Analiză şi prevenire a Criminalităţii, potrivit observatornews.ro.

Din păcate, din 1.000 de reclamații de furturi, numai 300 reușesc să și fie soluționate de către autorități. Undeva în jur de 1.700 de autobuze și troleibuze circulă în Capitală, iar aproximativ 80% dintre acestea au sisteme de supraveghere video.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
ochi albastri jpg
moneda jpeg
calatori tren cfr gara de nord frig foto shutterstock 2229976057 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net