Internările, suspendate pentru 30 de zile. Excepții: urgenţele, femeile însărcinate, pacienții oncologici și cei care fac dializă

spital salon 0 png
FOTO: bzi.ro

Luni seară, 4 octombrie, Raed Arafat a anunțat că internările sunt suspendate pentru 30 de zile, cu câteva excepții.

"Suntem nevoiţi să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităţilor medicale cu paturi suspendă internările pentru intervenţii chirurgicale şi alte tratamente medicale care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi programate”, a transmis Raed Arafat.  

Potrivit acestuia, prevederile nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate, celor cu afecţiuni oncologice sau celor cu dializă.  

Arafat a mai explicat că managerii distribuie personalul care devine disponibil din acest manevră către structurile care tratează pacienţii Covid pozitiv.  

Dacă unităţile respective nu ratează pacienţi cu coronavirus, personalul disponibil este anunţat la DSP în vederea detaşării, la nevoie.  

Personal medical insuficient

”Problema noastră este dublă, una este a spaţiului şi a locurilor cu oxigen, alta este a resursei umane. Această măsură încarcă să rezolve această problemă”, a mai precizat Arafat, scrie news.ro.

Acolo unde este deficit de personal, personalul medical va lucra în ture de câte 12 ore şi va merge la serviciu doar în turele programate, nu zilnic.  

Şeful DSU a explicat că nu se pune problema ca pacienţii să nu fie trataţi, dar este nevoie de rezulvarea acestei stituţii de urgenţă. 

”Avem resurse mai limitate faţă de necesar. Este una dintre soluţiile care s-au aplicat în foarte multe ţări în valuri grave ca cel prin care trecem în acest moment”, a mai spus Arafat.

Un alt ordin vizează faptul că toşi rezidenţi de medicină de urgenţă urmează să fie preluaţi la unităţile de Primiri Urgenţă pentru completarea personalului. Şi rezidenţii de ATI vor fi vizaţi de o măsură similară. 

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
zanni
Ruxi și cristi mitrea
tudor chirila 2 jpg
img (3) jpg
BeFunky collage (26) jpg
Mihai Bendeac
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Nikol Paşinian
Justin Trudeau FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Mig 21 LanceR Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
Angajaţii de la vulcanizare au deja primii  clienţi, dar se pregătesc de valul ce urmează  jpeg
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg