Internările, suspendate pentru 30 de zile. Excepții: urgenţele, femeile însărcinate, pacienții oncologici și cei care fac dializă

Ultima actualizare:

    FOTO: bzi.ro
FOTO: bzi.ro

Luni seară, 4 octombrie, Raed Arafat a anunțat că internările sunt suspendate pentru 30 de zile, cu câteva excepții.

"Suntem nevoiţi să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităţilor medicale cu paturi suspendă internările pentru intervenţii chirurgicale şi alte tratamente medicale care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi programate”, a transmis Raed Arafat.  

Potrivit acestuia, prevederile nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate, celor cu afecţiuni oncologice sau celor cu dializă.  

Arafat a mai explicat că managerii distribuie personalul care devine disponibil din acest manevră către structurile care tratează pacienţii Covid pozitiv.  

Dacă unităţile respective nu ratează pacienţi cu coronavirus, personalul disponibil este anunţat la DSP în vederea detaşării, la nevoie.  

Personal medical insuficient

”Problema noastră este dublă, una este a spaţiului şi a locurilor cu oxigen, alta este a resursei umane. Această măsură încarcă să rezolve această problemă”, a mai precizat Arafat, scrie news.ro.

Acolo unde este deficit de personal, personalul medical va lucra în ture de câte 12 ore şi va merge la serviciu doar în turele programate, nu zilnic.  

Şeful DSU a explicat că nu se pune problema ca pacienţii să nu fie trataţi, dar este nevoie de rezulvarea acestei stituţii de urgenţă. 

”Avem resurse mai limitate faţă de necesar. Este una dintre soluţiile care s-au aplicat în foarte multe ţări în valuri grave ca cel prin care trecem în acest moment”, a mai spus Arafat.

Un alt ordin vizează faptul că toşi rezidenţi de medicină de urgenţă urmează să fie preluaţi la unităţile de Primiri Urgenţă pentru completarea personalului. Şi rezidenţii de ATI vor fi vizaţi de o măsură similară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net