MApN, a doua campanie de recrutare, într-o lună. Lista salariilor din Armata Română

Ultima actualizare:

Abia au trecut două săptămâni și Ministerul Apărării Naționale anunță demararea unei noi campanii de recrutare în Armata Română. Click vă oferă toate informațiile despre condiții, acte și salariu.

defilare 0 jpeg

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, în perioada 22 mai – 30 iunie, a doua campanie de recrutare după cea anunțată la începutul lunii mai. Aceasta se adresează cetățenilor români care care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Cei care nu au pregătire militară vor fi consiliați.

Câte locuri sunt disponibile în această campanie și unde

La începutul lunii mai, MApN a demarat una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti. La jumătatea lunii, ministerul revine cu un nou anunț, pentru o a doua campanie unde disponibile sunt peste 2000 de locuri.

„Astfel, sunt disponibile 2.187 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din Bucureşti şi 38 judeţe – Ilfov, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea", a anunţat, marţi, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

„La prezentarea la centrul militar, cetăţenii interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii", a mai precizat ministerul.

Consiliere pentru cei care nu au pregătire militară

Românii care își doresc să fie voluntari rezerviști, dar nu au pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor. Ei vor fi ajutați să își aleagă funcţiile pentru care îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare, potrivit sursei citate.

Lista salariilor în Aramata Română, pe grade:

Soldat – 2.236 lei

Caporal gradație 4 – 2.437 lei ( se adaugă sporuri)

Sergent gradația 4 – 2.618 lei

Sergent major – 2.933 lei (se adaugă sporuri)

Sublocotenent – 2.958 lei

Plutonier gradație 4 – 3.107 lei (se adugă sporuri)

Locotenent gradație 4 – 3.445 lei

Căpitan – 4.324 lei (se adaugă sporuri)

Maior – 5.019 lei ( se adaugă sporuri)

Ministerul precizează că prin adoptarea Legii nr. 115/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creşterea atractivităţii serviciului militar:

- creşterea cuantumului indemnizaţiei de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradaţiilor şi a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;

- eliminarea obligaţiei privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situaţia nesemnării/ nefinalizării contractului;

- eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviştilor voluntari în străinătate;

- crearea posibilităţii repartizării în funcţie, fără a mai susţine probele de selecţie, a rezerviştilor proveniţi din cadre militare în activitate şi soldaţi/gradaţi profesionişti, în primul an de la trecerea în rezervă.

Documentele necesare pentru înscriere:

Potrivit instituţiei, la prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere şi vor prezenta următoarele documente:

- actul de identitate, în original şi în copie;

- certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

- acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

- permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

- livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Românii interesați se pot informa și de aici: Recrutare MApN

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net