Poliţist reţinut pentru o şpagă de 500 de lei


    Politistul a fost prins în flagrant în timp ce primea şpagă
Politistul a fost prins în flagrant în timp ce primea şpagă

Un poliţist din cadrul IPJ Botoşani a fost luni seară prins în flagrant în timp ce primea mită 500 de lei. Poliţistul nu este la prima sa abatere.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Ioan Durnea, de 42 de ani, a pretins suma de 500 de lei de la o persoană cercetată pentru infracţiunea de distrugere, în scopul avantajării situaţiei juridice a acesteia, în sensul omisiunii sau atenuării tragerii al răspundere penală.

Denunţătorul a fost surprins în luna august de către poliţist în timp ce lovea cu picioarele într-un coş de gunoi. Poliţistul i-a promis că dacă primeşte 500 de lei îl va scăpa cu mică amendă.În timpul cercetărilor Ioan Durnea intenţiona să schimbe încadrarea juridică din infracţiune în contravenţie. Denunţătorului I s-a părut însă prea mare suma pretinsă de poliţist şi înainte de a-i da banii a sunat şi la Direcţia Generală Anticorupţie, instituţie care a organizat flagrantul. Agentul de poliţie activează în cadrul IPJ Botoşani din 1995 şi nu este pentru prima dată când are probleme cu legea.

Potrivit unor surse din IPJ Botoşani, Ioan Durnea a mai fost cercetat în urmă cu câţiva ani pentru fals şi uz de fals, dar a scăpat de răspundere penală. Atunci el a măsluit un proces verbal de contravenţie. Anchetatorii au considerat că fapta poliţistului nu prezintă pericol public şi l-au sancţionat doar cu o amendă administrativă.

Ieri seară, după ce a fost prins în flagrant poliţistul şi-a înaintat demisia , urmând ca astăzi judecătorii să decidă dacă vor emite pe numele lui mandat de arestare preventivă.

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
andreea ibacka si majda jpg
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
prater jpg
cub codruta filip png
Mark Rutte FOTO EPA-EFE
Cristiano Ronaldo FOTO EPA EFE (2) jpg
image
image
image
image
hd wallpaper 4927258 1920 jpg
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg