Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile deschise din Dej


    Purtarea măștii devine obligatorie în Dej, în toate spațiile deschise Sursă foto: Arhivă Click!
Purtarea măștii devine obligatorie în Dej, în toate spațiile deschise Sursă foto: Arhivă Click!

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise din municipiul Dej, măsura fiind valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani.

Autorităţile au transmis că pe data de 7 octombrie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, a hotărât în cadrul unei noi şedinţe convocate la Dej, o nouă măsură de limitare şi prevenire a răspândirii COVID-19 la nivelul municipiului.

“Începând cu data de 7 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice deschise din municipiul Dej”, au precizat autorităţile.

Polițști îmbrăcați în civil vor patrula și vor putea aplica amenzi celor care nu respectă legea 

Polițiști în civil vor efectua controale și-i vor amenda pe cei care nu respectă regulile anti-COVID-19. Decizia a fost luată la nivel guvernamental pe motiv că s-a constatat că anumite persoane se conformează regulilor doar în prezența forțelor de ordine.

Potrivit unor surse guvernamentale, în aceste operațiuni vor fi mobilizați 20% dintre polițiști. Mai mult decât atât, s-a luat decizia înființării unui telverde la care poate fi sesizată de către cetățeni nerespectarea măsurilor sanitare. Reclamanții pot trimite și materiale foto/video necesare pentru adoptarea măsurilor sancționatorii. Numărul telverde este 0800.800.165.

Miercuri a fost înregistrat un dublu record negru

Miercuri, 7 octombrie a fost înregistrat un dublu record negativ. Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID 19 înregistrate în 24 de ore a fost anunţat miercuri, acesta ridicându-se la 2.958. De asemenea, a fost înregistrat cel mai mare număr de decese - 82 şi cel mai mare număr de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă - 612

foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
cub paula seling png
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
cub ioana nastase png
FotoJet (1) jpg
infidelitate 0 jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
Daniela Gaviria jpg
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg
FotoJet (4) jpg
CTP
interpretarea viselor jpg