Unde va ține România „parcate” dronele ucigașe Bayractar

Ultima actualizare:

România a semnat contractul cu firma turcească Baykar pentru achiziționarea de drone. Este vorba de 18 drone Bayraktar, în valoare de aproape 321 de milioane de dolari (fără TVA). Aparatele ar urma să fie găzduite pe un aerodrom militar de lângă Timișoara.  

Drona turcească Bayractar
Drona Bayractar, arma surpriză a ucrainenilor în primele zile ale războiului.FOTO:Wkipedia/Bayhaluk

Conform contractului, în suma care va fi plătită pentru aceste aeronave fără pilot, este inclus și pachetul de suport logistic inițial și de antrenament, dar și alte echipamente specifice de instruire. 

Anunțul ambasadorului Turciei la București 

„Această țară prietenoasă, vecină la Marea Neagră și aliată a NATO, adaugă Bayraktar TB2 la arsenalul său”, a transmis Ambasadorul Turciei în România Ozgur Kivanc Altan citat de tion.ro. 

Unde va fi „casa” dronelor Bayractar din România 

Dronele urmează să fie livrate la Timișoara, unde Forțele Aeriene Române operau Baza Aeriană 93 care găzduia avioane MiG-23, înainte de a fi retrase din uz. Dronele vor fi de tip Bayraktar TB2 care sunt vândute în 24 de țări. România va deveni a doua țară din UE, după Polonia, care va opera drone de luptă TB2 anunță sursa citată

Ce trebuie să știți despre dronele Bayractar  

Dronele Bayractar au devenit celebre la începutul răsboiului din Ucraina când au provocat foarte multe pierderi armatei Rusiei. Acestea pot transporta până la 150 de kg de echipament militar sau rachete, având o rază de acțiune de 150 de kilometri și o autonomie de zbor de peste 24 de ore.

Dronele Bayraktar sunt aparate de zbor fără pilot care pot atinge viteza maximă de 222 km/h. Au o rază de acțiune de 4.000 de km, pot atinge o altitudine de 7.600 de metri și dispun de o autonomie de 27 de ore de zbor, potrivit antena3.ro. Vor fi achiziționate trei sisteme de drone, fiecare cu șase aparate. 

Drona propriu-zisă este ghidată dintr-un punct de comandă de la sol. Sistemul include un terminal de date, un terminal video pentru imagini la distanță, prin intermediul căruia soldații din teren pot vedea cum acționează aparatul fără pilot, precum și un alt post de comandă echipat cu radar. 

Dronele Bayraktar pot executa misiuni de supraveghere sau de atac. Bayraktar TB2 poate fi echipată cu doua tipuri de rachete. Una de 21,5 kg, care poate distruge inclusive tancuri sau nave de război, și una de 7 kg, eficientă împotriva țintelor anti-personal și a blindatelor ușoare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
alegeri parlamentare 2020 jpeg
studenti facultate pixabay jpeg
urzica jpg
parfum istcok jpg
david om al strazii captura video jpg
Călin Georgescu foto FB png
test de inteligenta jpg
iederaenglezeasca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net