Salariu de 1.000 de euro pentru preoții din spitale

Între un raport de gardă și vizită, va fi posibilă, fără probleme, o spovedanie sau o împărtășanie. Pentru ca pacienții să își înceapă bine ziua, în spitalul în care sunt internați, atât sufletește cât și trupește.

Preoții ar putea avea opțiunea de a se angaja în spitale, ca personal auxiliar
Preoții ar putea avea opțiunea de a se angaja în spitale, ca personal auxiliar

Va fi posibil pentru că preoții s-ar putea să nu mai fie atât de greu de găsit în spitale. Ei ar putea să aibă, cât de curând, opțiunea de a se angaja cu carte de muncă în unitățile medicale de stat, ca personal auxialiar.

Uneori, preoții sunt greu de găsit în spitale

Iar veniturile nu sunt de neglijat. Între 4.000 și 5.000 de lei, adică în jur de 1.000 de euro pentru servicii religioase, educație spirituală sau chiar spirijin psihologic.

Departe de noi gândul de a solicita beneficii, doar că preotul de spital este permanent între pacienți. Permanent la dispoziția personalului medical din spital și, din păcate, această activitate a preotului este marginalizată la fiecare discuție.

Citește și: Calendar ortodox 2022, 10 mai. Sfinții zilei. Sfântul Apostol Simon Zilotul

În condițiile în care ești solicitat noaptea, de Paște, de Crăciun, în weekend, n-are importanță, ești tot timpul lângă pacient pentru că asta o facem cu conștiința că-l slujim pe Dumnezeu”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, preotul Dan Damaschin, de la maternitatea „Cuza Vodă”, din Iași.

Bolnavii în stare gravă sau rudele acestora apelează de multe ori la preoții din spitale
Bolnavii în stare gravă sau rudele acestora apelează de multe ori la preoții din spitale

Conform pacienților care au solicitat servicii religioase, în unitățile medicale, au existat cazuri în care preoții au fost foarte greu de găsit sau chemat.

Citește și: Preotul român care a dat lovitura în afaceri. Cum a făcut 100 de milioane de lei

Sunt binecunoscute cazurile pacienților creștini aflați în situații critice și care doresc să fie spovediți sau împărtășiți.

Jumătate de normă sau normă întreagă

Conform propunerii legislative, preoții s-ar putea angaja în spitale cu jumătate de normă, în cazul unităților cu 40 de paturi și cu normă întreagă, acolo unde există peste 70 de paturi.

De asemenea, preoții mai sunt solicitați pentru îndrumare spirituală, în centrele pentru toxicomani sau maternități, activitatea lor fiind utilă și în perioada unor sărbători precum Noaptea de Înviere.

Legea va fi votată de senatori

Legea va fi supusă votului în Senat, decizia finală aparținând, apoi, parlamentarilor din Camera Deputaților. Dacă va trece și de a doua Cameră, legea va trebui să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

În spitale mai există personal din rândul bisericii, în unele cazuri, măicuțe din diverse ordine creștine, care muncesc voluntar ca infirmiere sau ca asistente medicale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net