Preotul care spunea că ne vor crește solzi de la vaccin s-a îmbolnăvit de Covid

Ultima actualizare:

Cum se întoarce roata! Starețul mănăstirii Nechit din județul Neamț, care le punea credincioșilor că dacă se vaccinează le vor apărea pe corp „solzi ca de pește”, vede acum pe pielea lui ce înseamnă să te infectezi cu SARS-CoV-2, fără să fii vaccinat. Conform Digi24, el se află acum internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Preotul Zenovie Grigore
Preotul Zenovie Grigore

Le spunea oamenilor că le vor crește solzi după vaccinare

„După o perioadă mică de timp de la vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi ca la pește. Nu va exista nicio explicație cu privire la originea acestei noi boli mortale care va afecta sistemul imunitar”, le spunea enoriașilor, în vara anului trecut, preotul Zenovie Grigore.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a reacționat atunci, spunând că preoți asemenea celui de la Neamț sunt departe de lumea reală a informației medicale: „Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are și nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea planurilor, punerea în opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate delirant de site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea instituției Bisericii”.

Preotul este internat în spital, în stare stabilă

Unii enoriași care i-au ascultat predica l-au crezut atunci pe starețul Zenovie, alții nu. Cert este că acum acesta s-a infectat cu virusul în care nu credea și a ajuns la spital. „Întrucât circulă multe zvonuri despre starea de sănătate a părintelui stareţ Arhimandrit Zenovie, ţinem să vă anunţăm că starea părintelui este stabilă şi spre revenire. În momentul de faţă rugăciunile tuturor contează mai mult decât orice. Nădăjduim în mila lui Dumnezeu că părintele se va reface complet”, este mesajul postat, marţi, pe pagina oficială a Mănăstirii Nechit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net