Simulare Bac 2024. Elevii de clasa a XII-a își testează cunoștințele la matematică și istorie

Astăzi, 5 martie, elevii claselor a XII-a din întreaga țară intră în cea de-a doua probă a simulării BAC 2024, concentrându-se pe subiectele de matematică și istorie. Acest moment marchează un pas semnificativ în pregătirea lor pentru examenul de bacalaureat și le oferă oportunitatea de a se familiariza cu formatul și cerințele testelor oficiale.

Astăzi se dă simularea la Bac la matematică și istorie. Foto: arhiva.
Astăzi se dă simularea la Bac la matematică și istorie. Foto: arhiva.

Matematica, o provocare pentru profilurile reale

Pentru elevii de la profilurile real, tehnologic, științe ale naturii și pedagogic, simularea BAC aduce provocarea temută a probei de matematică. În centrele de examinare, aceștia sunt așteptați să se prezinte între orele 8.00 și 08.30, iar testarea propriu-zisă o să înceapă la ora 09.00. Elevii vor dispune de trei ore pentru a rezolva subiectul, care păstrează structura de anul precedent, cu trei întrebări, fiecare evaluată la 30 de puncte.

Subiectele au fost adaptate în funcție de profilul fiecărui elev, respectiv mate-info, tehnologic, științe ale naturii sau pedagogic. Această abordare asigură o evaluare relevantă și adaptată la specificul fiecărei direcții de studiu.

Istoria, o încercare pentru profilurile umane

În aceeași zi, elevii de la profilurile umane se confruntă cu proba la istorie. Această disciplină solicită un alt tip de pregătire și cunoștințe, punând la încercare înțelegerea evenimentelor trecute și capacitatea de a le contextualiza într-un cadru mai amplu.

Un aspect notabil al simulării BAC 2024 este corectarea digitală a lucrărilor, similară cu procesul de evaluare națională. Doi profesori vor evalua digital fiecare lucrare, iar în cazul diferențelor semnificative între note, acestea vor fi supuse unei evaluări suplimentare de către alți doi profesori. Media aritmetică rezultată va reprezenta nota finală, înregistrată în aplicația dedicată.

Proba de specializare și afișarea rezultatelor

Mâine, 6 martie, elevii vor continua simularea cu proba de specializare a profilului, având la dispoziție opțiunea de a alege din cele 11 discipline disponibile. Rezultatele simulării de bacalaureat 2023 vor fi făcute publice pe 15 martie, iar notele vor fi comunicate prin intermediul unor coduri, respectând confidențialitatea candidaților.

În această perioadă intensă de evaluare, elevii au oportunitatea de a-și testa cunoștințele și de a se pregăti în mod corespunzător pentru examenul de bacalaureat oficial care se apropie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net