Tradițiile pe care credincioși nu trebuie să le uite de Nașterea Maicii Domnului. Ce trebuie să faci pe 8 septembrie când este una dintre cele mai importante sărbători din an

După cum putem observa, deja ne apropiem cu pași repezi de una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox: Nașterea Maicii Domnului. Acest moment este celebrat de credincioși pe data de 8 septembrie, iar nenumărate tradiții populare sunt asociate cu această zi.

Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie
Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie

Deja ne mai despart doar câteva zile de una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox, Nașterea Maicii Domnului. Acest moment este sărbătorit pe data de 8 septembrie, iar dacă vom verifica calendarul, vom putea vedea că ziua este marcată cu cruce roșie.

Desigur, în țara noastră există nenumărate tradiții asociate acestei zile, iar cei mai mulți dintre credincioși fac posibilul pentru a respecta aceste vechi obiceiuri. Aceste superstiții ne promit că, dacă le vom respecta, ne vor putea aduce noroc și sănătate de-a lungul întregului an.

Tradițiile pe care credincioșii le respectă pe 8 septembrie

În primul rând, se spune că odată cu această sărbătoare se încheie oficial vara, iar din acest moment poate începe strângerea recoltei. Se mai spune de-a lungul țării că, în această zi, femeile trebuie să împartă fructe și legume strânse din recolta de toamnă, pentru sufletele celor care au murit. Astfel, ei vor primi roadele toamnei și pe cealaltă lume.

De asemenea, un alt obicei pe care credincioșii îl respectă este cel de a aprinde o lumânare lângă o icoană a Maicii Domnului. Se spune că acest lucru ne va feri casa de foc, vijelie, grindină, cât și alte dezastre.

Este una dintre cele mai importante sărbători din an

Un alt obicei faimos asociat acestei zile este cunoscut drept „cozonacul Maicii Domnului”. Acest preparat trebuie să aibă multe arome și stafide și să fie pregătit de către persoanele bolnave. Pe 8 septembrie, aceștia vor rupe cozonacul în două bucăți, iar apoi să arunce o jumătate în curtea casei, iar cealaltă trebuie mâncată.

De asemenea, în timp ce persoana bolnavă mănâncă cozonacul, ea trebuie să spună „atâta vreme cât voi trăi, nu voi mai gusta carne de capră! Pentru boală un cozonac, pentru mine vindecare și sănătate!” După ce a terminat cozonacul, persoana bolnavă trebuie să guste și un pahar de vin.

De asemenea, un vas de lut trebuie umplut cu vin, iar în timp ce spune în gând o rugăciune pentru sănătate, trebuie să verse un pahar de vin în pământ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net