8 sfaturi pentru un păr sănătos
Spală-ţi părul de două-trei ori pe săptămână! Există persoane care se spală pe cap o dată pe săptămână, dar şi persoane care se spală zilnic. În mod normal, părul trebuie spălat de două, maximum trei ori într-un interval de 7 zile. Însă, depinde de tipul de păr pe care îl ai: gras, uscat, deteriorat etc. Dacă te speli zilnic, se va îngrăşa mult mai repede, dacă te speli rar părul va fi tern, fără volum şi strălucire. Încearcă să găseşti „reţeta" corectă pentru părul tău dar nu evită extremele.
Ce faci pentru un păr strălucitor? Vrei să ai un păr strălucitor? Alex Frîncu ne dă un truc pe care multe femei nu-l cunosc: după ce ai şamponat părul şi l-ai clătit bine cu apă caldă, ultima clătire ar trebui să fie cu apă puţin mai rece. Apa rece coferă strălucire. Bineînţeles, părul tău trebuie să fie unul sănătos.
Cum ne pieptănăm corect? O mare greşelaă pe care o fac multe femei este aceea de a-şi pieptăna părul de la rădăcină spre vârfuri. În primul rând, pieptănul sau peria întinde sebumul de la rădăcină pe toată lungimea firului de păr. În al doilea rând, părul se va încâlci. Corect este să ne pieptănăm de jos în sus, începând cu vârfurile şi urcând încet spre creştetul capului.
Atenţie la placa de întins părul! Femeile care folosesc placa de întins părul pot face, din neştiinţă, una dintre cele mai mari greşeli. Supunând părul unui şoc termic foarte des, nu facem decât să deteriorăm firul. Acesta, din cauza temperaturilor foarte mari, se deshidratează, devine uscat, tern şi se rupe foarte repede. Speciliştii salonului Tantastic recomandă folosirea plăcii pentru păr de maximum două ori pe lună.
Cum foloseşti foehnul? După ce ne spălăm pe cap, folosim uscătorul de păr. Însă, pentru că, de cele mai multe ori, ne grăbim, apropiem foarte mult de cap jetul de aer cad. Temperatura ridicată deteriorează firul de păr care se arde. Foehnul se apropie la 5/10 centimetri de păr! Este o altă greşeală pe care o facem fără să ne dăm seama. De asemenea, este recomandat să setăm uscătorul de păr la o temperatură medie.
Ce să facem pentru un păr mai des? Alex Frîncu ne sfătuieşte să masăm scalpul foarte des. Prin masaj, se activează circulaţia sângelul care irigă rădăcinile părului. Hrănit, acesta devine mai sănătos şi nu va mai cădea, ne-a explicat hair stilyst-ul.
Învaţă să aplici corect masca şi balsamul. Foarte multe femei folosesc greşit masca pentru păr şi balsamul aplicând aceste produse inclusiv la rădăcina părului. Atenţie! Masca pentru păr şi balsamul trebuie aplicate în aşa fel încât să nu atingem rădăcinile părului. Cât ne ajută produsele naturale? Foarte mult, spune Alex Frîncu. Produsele naturale nu conţin chimicale şi nici parabeni.
Sunt eficiente, hrănesc părul în profunzime, îi conferă strălucire, elasticitate şi volum. Important este să alegem produsele naturale în funcţie de problemele cu care ne confruntăm. De asemenea, putem opta şi pentru produse din comerţ dar care au în componenţa lor ingrediente naturale.