Bilanț coronavirus pentru 26 martie. Germania, 200.000 de infectări pe zi

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru 26 martie. În fiecare zi Grupul de Comunicare Strategică oferă primele date despre situația pandemică în România în ultimele 24 de ore, iar la ora 13.00 informațiile sunt actualizate cu mai multe detalii.

image

Ministerul Sănătăţii anunţă sâmbătă că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.100 cazuri noi de COVID-19, cu 625 mai puţine decât în urmă cu o zi. Au fost raportate 28 de decese, 6 fiind din perioada anterioară. În Bucureşti sunt 888 de cazuri noi de COVID-19, în Cluj - 286, Timiş - 243, Iaşi - 108, iar în celelalte judeţe sunt sub 100 de cazuri.

Citește și Cât timp e bine să stai în casă dacă ai COVID

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.667 cu 104 mai puţin faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 399 persoane, cu 16 mai puţin decât în ziua anterioară.

Guvernul României a inclus refugiați și solicitanți de azil în campania națională de vaccinare pentru a gestiona și preveni răspândirea Covid-19.

În Europa cazurile sunt în creștere

Creșterea numărului de cazuri pe întreg continentul, de la Marea Britanie și Franța până la Italia și Austria, este determinată de mai mulți factori: ridicarea restricțiilor Covid, scăderea numărului de persoane care se vaccinează, răspândirea virusului. subvarianta omicron mai transmisibilă, BA.2.

„Cu toții ne-am așteptat la evoluție diferită acum, la începutul primăverii”, a declarat pentru CNBC Ralf Reintjes, profesor de epidemiologie la Universitatea de Științe Aplicate din Hamburg.

Citește și Revenim la purtatul măștii?! Rafila: «Estimez o creștere a cazurilor»

„Europa se află într-o situație delicată, iar în Germania cifrele sunt la un nivel foarte ridicat și sunt în creștere de ceva timp.”, a mai adăugat acesta.

Germania a raportat noi cazuri de infectare între 200.000 și 300.000 persoane pe zi în ultima săptămână.

„Există, de asemenea, destul de multe rapoarte conform cărora persoanele care au avut o infecție cu omicron sau varianta BA.1, apoi câteva săptămâni mai târziu au fost infectate cu BA.2”, a menționat el, adăugând că există șanse mari ca această nouă variantă se răspândească și să se comporte ca un fel de nou val al unei noi pandemii sau precum gripa sezonieră. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net