Carnea roşie distruge inima?

Ultima actualizare:

Conform Medical Daily, acelaşi compus din carnea roşie (vită, porc, miel) este utilizat ca ingredient în băuturile energizante şi este unul dintre principalii factori care contribuie la întărirea arterelor. Suspectând că grăsimile saturate şi colesterolul joacă doar un rol minor în apariţia bolilor de inimă, oamenii de ştiinţă de la Cleveland Clinic au constatat că vinovată ar fi, de fapt, o substanţă chimică puţin studiată, eliberată de bacterii în intestine, după ce oamenii consumă carne roşie.

Mai departe, substanţa produsă de bacterii este convertită de ficat într-o altă substanţă chimică puţin analizată, numită TMAO (Trimethylamine N-oxide), care ajunge în sânge şi creşte riscul de dezvoltare a bolilor de inimă. TMAO este un compus organic, un metabolit des întâlnit la animale şi care se găseşte în abundenţă în carnea roşie, crustacee, băuturi energizante şi în unele produse de slăbit. În urma acestei descoperiri, specialiştii speră că se vor creea noi tratamente pentru boli de inimă sau chiar un antibiotic care să elimine bacteriile ce transformă carnitina în TMAO.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
Colectie bancnote vechi png
original declaratii presa ambasada sua 7 mai 2024 2 jpg
cutremur jpg
Bere jpg
sticle plastic jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net