Ce mâncăm după Post ca să nu avem probleme de sănătate? Mulți români nu știu asta

Cum Postul Paștelui se apropie de final, mulți dintre noi numără zilele până când vom putea gusta din nou din felurile de mâncare favorite. Mai ales cu ocazia unei sărbători precum aceasta, când ne reunim cu familia în jurul bucatelor tradiționale, riscăm să stricăm ziua cu o vizită de urgență la spital, pentru că am exagerat cu mâncarea. Află ce trebuie să faci după Post pentru a nu îți pune în pericol starea de sănătate!

Excesul trebuie evitat, sub orice formă! / foto: Shutterstock
Excesul trebuie evitat, sub orice formă! / foto: Shutterstock

Postul Paștelui este cel mai lung post din an, având o durată de 40 de zile. Este cu siguranță printre cele mai dure perioade din an pentru credincioși, dar, pe de altă parte, reprezintă și o șansă de „detoxifiere”, atât fizică cât și spirituală. Însă, deși ne putem gândi cu extaz la momentul în care vom putea, în sfârșit, să revenim la dieta noastră obișnuită, trebuie să știți că trecerea bruscă de la un tip de alimentația la altul vă poate provoca probleme serioase de sănătate!

Cum Sărbătoarea Paștelui este un prilej de reuniune cu familia, iar printre diversele tradiții asociate acestei zile se numără și diverse feluri de mâncare de miel (din start un tip de carne greu pentru organism), excesul în această zi ne poate trimite direct la spital, cum, de altfel, ajung mii de români în fiecare an, de Paște. Așa că dacă nu vreți să așteptați pe holuri după vreun medic tocmai într-o zi de sărbătoare, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți pentru a trece cu succes de la dieta strictă de Post, la cea normală, conform natur-house.ro.

Organismul trebuie obișnuit treptat cu alimentația obișnuită

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este să evitați excesul! După o perioadă atât de lungă de restricții, o trecere bruscă la mâncarea obișnuită, mai ales cu feluri atât de grele precum cele de Paște, poate solicita mult prea mult organismul. Iar pe lângă carnea tradițională, nu elimina fructele și legumele din dietă, pentru că vor ajuta enorm digestia!

Un alt lucru care este bine de știut este să încercăm să nu combinăm felurile de mâncare! Deși este tentant să gustăm cât mai mult, încercați să vă limitați masa la un singur fel principal! Dacă carnea are multă grăsime, mâncați cât mai puțină, iar nu uitați să consumați lichide, mai precis apă și sucuri naturale! Evitați mezelurile și produsele de patiserie, până când organismul vostru revine la normal. Iar, evident, faceți cât mai multă mișcare, pentru a vă ajuta digestia!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net