Ceaiul de soc: beneficii și efecte uimitoare pentru organism

Ultima actualizare:

Apreciat pentru gustul său plăcut şi aromat, ceaiul de soc are un puternic efect antiinflamator şi calmant, util în nenumarate afecţiuni, de la cele ale tractului respirator, până la cele digestive şi chiar afecţiuni dermatologice.

Proprietăţi şi efecte. Florile de soc sunt folosite în mod tradiţional pentru tratarea gripei, răcelii, sinuzitelor, stărilor febrile (reduce febra), în probleme ale căilor respiratorii superioare. Fructele au efect analgezic, dar au şi proprietăţi laxative şi diaforetice. De asemenea, fructele se folosesc şi în afecţiunile reumatice, şi în artrită.

Florile şi fructele de soc sunt eficiente în tratarea bolilor degenerative, previn cancerul şi ajută la menţinerea sub control a tumorilor benigne. Sunt foarte eficiente în activarea sistemului imunitar. Socul e un remediu natural în lupta cu obezitatea, datorită proprietătilor laxative şi diuretice, ajutând la detoxifierea organismului şi la eliminarea excesului de apă din organism. 

Cum preparăm infuzia. Pentru infuzia din flori de soc adăugaţi o lingură de flori în 250 ml de apă fierbinte. Păstraţi vasul acoperit timp de aproximativ 5 minute, apoi filtraţi şi îndulciţi cu miere (dacă doriţi). În mod regulat, se beau 3 căni de ceai de soc pe zi, după fiecare masă. În cazul în care aveţi gripă sau răceală, se pot bea până la 6-8 căni cu ceai de soc pe zi, timp de câteva zile. Fructele de soc se pot folosi sub formă de infuzie în amestec cu alte fructe sau plante uscate, fiind preparată la fel ca şi infuzia de flori. De asemenea, fructele se pot folosi sub formă de suc preparat astfel: 20 g de fructe se amestecă cu o lingură de miere şi se mixează. Se ia câte o liguriţă în fiecare dimineaţă, ca laxativ, conform frunza-verde.ro. 

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net