Consumul de cafea previne apariţia cancerului hepatic şi de col uterin


    Consumul unei ceşti de cafea pe zi este benefic pentru sănătate
Consumul unei ceşti de cafea pe zi este benefic pentru sănătate

Cafeaua consumată în mod regulat poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului hepatic sau de col uterin, după cum sugerează un nou studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Atenţia de cercetare pentru cancer din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a dezminţit o informare datată în 1991, care susţinea că există o legătură între consumul de cafea şi apariţia cancerului de prostată, potrivit The Independent, citat de jurnaliştii revistei Descoperă. Schimbarea acestei decizii vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a evaluat mai mult de 500 de studii privitoare la legătura dintre cancer şi consumul diferitelor tipuri de băuturi calde cum ar fi ceaiul sau cafeaua. Astfel, cafeaua a fost „dezincriminată”, spunându-se clar că aceasta nu are efecte care să sporească pericolul de apariţie a cancerului hepatic, de col uterin, de pancreas, de sân sau de prostată. Cercetătorii menţionează că în cazul celorlaltor tipuri de cancer nu au putut fi făcute asumpţii de acest fel.

Totuşi, băuturile calde au fost asociate unui risc probabil de dezvoltare a cancerului esofagian, din pricina temeperaturii crescute.

Oamenii de ştiinţă avertizează asupra faptului că băuturi precum cafeaua sau ceaiul ar trebui băute după ce s-au răcit putin, mai ales când nu adaugăm lapte.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
Burleanu, Sportpictures jpg
image
image
image
image
image
image
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg