Cum ne putem proteja sănătatea ochilor dacă lucrăm la laptop. Specialiștii vin cu sfaturi importante

Ultima actualizare:

În ziua de azi, tot mai multe locuri de muncă vin la pachet cu ore întregi petrecute în fața ecranului unui calculator. Iar, potrivit specialiștilor, dacă petrecem mai mult de 2 ore pe zi în fața acestora, riscăm să dezvoltăm diverse simptome ale unei probleme de vedere cunoscute sub numele de sindromul vederii computerizate.

Vederea noastră poate suferi dacă stăm prea mult în fața ecranelor
Vederea noastră poate suferi dacă stăm prea mult în fața ecranelor

Cu siguranță că fiecare dintre noi am observat că, în ziua de astăzi, tot mai multe locuri de muncă vin la pachet cu un număr însemnat de ore petrecute în fața calculatorului, la un birou.

Ei bine, deși, la prima vedere, poate părea o muncă comodă; specialiștii ne atrag atenția că există și unele riscuri de sănătate la care ne putem expune. Iar unul dintre acestea, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se numește oboseala ochilor, cunăscută și ca sindromul vederii computerizate.

Dacă petrecem mai mult de 2 ore pe zi în fața ecranului, pentru o perioadă lungă de timp, riscă să dezvoltăm simptome ale acestei probleme. Din fericire, specialiștii ne oferă unele sfaturi pentru sănătate!

Cum ne putem proteja vederea dacă lucrăm la birou

De exemplu, un lucru simplu pe care îl putem face este să ne asigurăm că avem o distanță de 40-50 de centimetri, între noi și ecran. De asemenea, o poziție corectă a corpului, coborârea luminozității ecranului, cât și mărirea fontului pot fi sfaturi utile, care ne pot proteja vederea.

De asemenea, un sfat util este utilizarea regulii „20 – 20”. Mai precis, aceasta înseamnă că la fiecare 20 de minute în care am privit în ecran, să luăm o pauză de 20 de secunde. În acest interval, trebuie să privim la o distanță de cel puțin 6 metri, pentru a ne putea relaxa ochii.

Un alt sfat util pentru sănătatea noastră este să utilizăm lacrimi artificiale. Deoarece atunci când stăm ore întregi în fața ecranului vom clipi mai puțin, corneea noastră nu va mai fi umezită îndeajuns, așa că vom avea senzația unui corp străin în ochi. Pentru a evita problemele, putem apela la lacrimi artificiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net