De ce este bine să mănânci un măr dimineața, pe stomacul gol. Nici medicii nu îți spun asta

Mărul este unul dintre cele mai ieftine fructe pe care le puteți cumpăra din piață în orice anotimp ne-am afla. Totuși, puțini sunt cei care știu cât de benefice pentru sănătate sunt, de fapt. Click! îți dă câteva indicii.

Așadar, mărul, acest fruct banal, este o sursă interminabilă minerale și vitamine, însă, chiar dacă este atât de sănătos, consumarea lui în mod greșit poate fi dăunătoare pentru organismul nostru.

Care sunt beneficiile merelor

Fructul este într-adevăr extrem de util, organismul are nevoie de el din mai multe motive. Și da, este foarte bine să-l mănânci, mai ales pe stomacul gol.

Merele încetinesc îmbătrânirea, previn apariția cancerului sau bolilor cardivasculare. În ele se găsesc mai mulți antioxidanți decât în orice alt fruct.

Mai mult decât atât, stimulează digestia. Acizii citric, boric, malic și salicilic îmbunătățesc producția de suc gastric și de bilă. Totodată, ajută și la slăbit. Datorită conținutului caloric scăzut și a conținutului ridicat de fibre, merele coapte sau proaspete pot ajuta în lupta împotriva obezității.

Mărul e plin de vitamine și minerale

Mărul conține multe vitamine și minerale. Dar, atenție! Nu este bine să mâncați doar mere toată ziua. Ele scad tensiunea arterială, reduc nivelul colesterolului și regenerează sângele. Nivelul hemoglobinei este crescut de fierul din mere.

Evacuează excesul de apă și sare, ajutând la scăderea tensiunii arteriale.

Totodată, este vine să știți că merele îi energizează pe sportivi înainte de un antrenament și ajută la refacerea energiei după acesta. Un măr, de exemplu, poate înlocui sucul sau o băutură pentru sportivi, scrie site-ul organicsfood.ro.

Utilizări medicinale ale mărului

Chiar dacă este un aliment, calitățile sale terapeutice sunt cunoscute încă din timpuri străvechi. Plinius cel Bătrân îl recomandă în bolile de stomac, iar ceva mai târziu, călugărița Hildegard von Bingen recomandă mărul contra migrenelor, a durerilor de ficat și de splină.

Mărul are acțiune tonică, diuretică, uricolitică, depurativă, antiseptică, intestinală, laxativă. Este indicat în astenie, surmenaj, convalescență, graviditate, anemie, reumatism, gută, litiază urică, hepatită, colibaciloză, stări febrile, ulcer gastric, gastrite, insomnie, diabet și altele.

Merele pot reduce riscul de cancer la colon, cancerul de prostată și cancerul pulmonar. Cojile de mere conțin acid ursolic, care, pe baza experimentelor pe șobolani, crește masa mușchilor scheletici și a țesutul adipos brun, de asemenea scade grăsimea de culoare albă, reduce obezitatea, intoleranța la glucoză și steatoza hepatică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net