Iată ce poți bea, în afară de apă, când ai diabet!

Ultima actualizare:

    Acidul palmitic, care se găseşte în lapte, iaurt, brânză, reduce cu până la 60% riscul de diabet.www.clicksanatate.ro
Acidul palmitic, care se găseşte în lapte, iaurt, brânză, reduce cu până la 60% riscul de diabet.www.clicksanatate.ro

Diabetul zaharat a devenit o afecțiune din ce în ce mai des diagnosticată, având la bază cauze multiple. Este una dintre bolile care sunt ținute sub control prin intermediul alimentației și a băuturilor.

Diabetul se poate preveni sau chiar controla mult mai ușor dacă se optează pentru o nutriție sănătoasă, în care aportul de dulciuri, carbohidrați și grăsimi este permanent monitorizat. Dacă nu este controlat, diabetul zaharat poate duce la complicaţii grave.Apa este băutura perfectă pentru diabetici. Nu are calorii, zahăr sau carbohidrați. Totuși, sunt și băuturi pe care le poți consuma în cantități recomandate.

Ceai de mușețel

Trei ceşti de ceai de muşeţel pe zi reprezintă o metodă bună de luptă contra diabetului. Cercetătorii pun efectele benefice ale ceaiului de muşeţel pe seama quercitinei, un puternic antioxidant care joacă un rol important în dezvoltarea diabetului. Ceaiul de muşeţel este de mare ajutor diabeticilor permiţându-le să ţină sub control glicemia. Alte plante din care poți face infuzii care reduc glicemia sunt frunzele de afin și tecile de fasole.

Lapte

Potrivit unui studiu publicat în Statele Unite, acidul palmitic, care se găseşte în lapte, iaurt, brânză, reduce cu până la 60% riscul de diabet. O dietă care conţine produse din lapte integral duce la o scădere a riscului de îmbolnăvire de diabet de tip II. Consumul zilnic ideal de lapte ar trebui să fie de 240 de ml (o cană). Dacă nu își place laptele, alege iaurtul sau un fruct drept sursă de carbohidrați.

Află pe clicksanatate.ro ce poți bea dacă suferi de diabet, în afară de apă!

Afecțiunea care-ți pune vederea în pericol

Cele mai bune remedii pentru problemele biliare

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net