Mulți români îl ignoră! Ce beneficii importante pentru sănătate are orezul negru

După cum știm, există nenumărate tipuri de orez, fiecare cu beneficiile sale, atunci când vine vorba despre rolurile lor într-o dietă sănătoasă. Însă, poate unul dintre cele mai bune tipuri de orez este unul despre care doar foarte puțini români știu! Orezul negru este consumat de secole, în țări precum China, Coreea, sau Japonia!

Orez negru, cunoscut și ca „orez interzis” / foto: Shutterstock
Orez negru, cunoscut și ca „orez interzis” / foto: Shutterstock

Cu siguranță că fiecare dintre noi știm deja că există nenumărate tipuri de orez, fiecare cu beneficiile sale, atunci când vine vorba despre rolurile pe care la eu într-o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, poate unul dintre cele mai bune tipuri de orez este unul despre care doar foarte puțini români știu! Orezul negru este consumat de secole, în țări precum China, Coreea, sau Japonia!

În vremurile îndepărtate, acest tip de orez era permis pentru consum doar împăraților, sau oamenilor bogați, iar de aici a căpătat porecla de „orez interzis”. Medicii din această parte a lumii îl foloseau pentru tratarea diabetului, cât și a anemiei, potrivit adevarul.ro.

Orezul negru conține diverși fitonutrienți și antioxidanți, printre care se numără și antociani, glicozide, flavonoli și carotenoizi. Acești antixodianți sunt eficienți împotriva stresului oxidativ, care poate duce chiar și la boli precum cancerul.

Orezul negru poate avea beneficii pentru sănătate

Printre avantajele pe care le mai are orezul negru se numără și faptul că ne poate îmbunătăți sănătatea inimii. Fiind o cereală integrală, el este eficient împotriva colesterolului, iar conținutul ridicat de fibre din acest tip de orez ne va menține un nivel sănătos al colesterolului din organism.

De asemenea, fiind bogat în fibre, acest orez ne poate ajuta să avem și un sistem digestiv mai sănătos. Odată ce aceste fibre ajung în tractul digestiv, ele vor ajuta organismul să producă acizi grași cu lanț scurt, care ne vor ajuta să avem o stare generală de sănătate mai bună.

Cu toate acestea, cei care suferă de boli gastrointestinale, cum ar fi sindromul colonului iritat, pot tolera mai greu conținutul de fibre din orezul negru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
alfred blaschke parasutism 106 ani guinness world records jpg
primar voineasa olt jpg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
bucuresti pexels jpg
Ema Prisca si matei paun intalnire de taina 6 1024x683 jpg
test bete de chibrit jpg
bani lapusculita pensie privata transfer pilonul ii jpeg
dumitru sechelariu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net