Cum pregătești corect pentru iarnă ceapa roșie murată. Ingredientul care o face gustoasă și aromată

Încă ne aflăm în perioada perfectă pentru a pune murăturile, iar pe lângă cele care au devenit deja comune, precum varza, castraveții, sau conopida, avem la dispoziție și unele opțiuni mai speciale, la fel de gustoase! Printre acestea se numără și ceapa roșie murată, care poate fi pusă atât în saramură, cât și în oțet!

Ceapa roșie murată va ieși mai bună ca oricând cu aceste ingrediente / foto: IStock
Ceapa roșie murată va ieși mai bună ca oricând cu aceste ingrediente / foto: IStock

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne aflăm la mijlocul lunii noiembrie, iar dacă încă nu am început să pregătim murăturile, mai avem la dispoziție destul timp! Desigur, unele dintre acestea au devenit deja „faimoase”, cum ar fi varza murată, castraveții, conopida, sau ardeii! Însă nu trebuie să uităm că avem la dispoziție și alte opțiuni, mai speciale, dar la fel de gustoase! De exemplu, mulți români pun ceapă roșie la murat!

Iar dacă vă doriți să puneți acest produs delicios în saramură, tot ce vă trebuie sunt câteva ingrediente simple! Evident, începem cu cel puțin un kilogram de ceapă roșie, urmat de frunze de țelină, mărar și cimbru uscat, o rădăcină de hrean, câteva boabe de piper și muștar, iar, în final, are grunjoasă!

Cum putem pune ceapa roșie în saramură

De obicei, ceapa roșie se taie în sferturi, iar apoi trebuie să tăiați rădăcina de hrean în bucăți mici. Frunzele de țelină trebuie spălate bine, apoi le puteți rupe cu mâna. În borcan, adăugați întâi ceapa, urmată de hrean, țelină, boabele de muștar și piper, cimbrul, iar, la final, mărarul.

Pentru a pregăti saramura, tot ce vă trebuie este o lingură de sare grunjoasă, neiodată. Undeva în jur de 20 – 25 de grame ar trebui să fie perfecte pentru un litru de apă. Apoi, turnați saramura în borcane, peste toate ingredientele pe care le-ați aădugat deja. Borcanul trebuie acoperit (atenție, nu ermetic) și lăsat la temperatura camerei vreme de aproximativ 5 zile. Dacă nivelul de saramură a scăzut, mai completați, acoperiți bine, apoi puneți borcanul într-un loc răcoros și uscat.

La final, vă veți putea bucura de un preparat delicios, la care veți reveni în fiecare an!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete clinică de frumusețe jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 17 martie webp
otet de mere jpg
zodii norocoase webp
ciocolata si caramel sarat jpeg
tocana vita istock jpg
horoscop octombrie png
centrale termice jpg
banner chef florin dumitrescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net