Răceală, gripă sau coronavirus? Cum îți dai seama de ce suferi?

Ultima actualizare:

Aveți o durere în gât, un nas care curge și dureri musculare? Ar putea fi o răceală comună, un caz de gripă sau Covid-19!

Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Toate bolile împărtășesc simptome similare, uneori fiind dificil de distins care dintre ele este cea care vă afectează. 

Rata cazurilor de Covid-19 a crescut pe măsură ce varianta Omicron s-a răspândit, dar numărul de spitalizări pare să rămână relativ scăzut. Pentru persoanele vaccinate, dovezile sugerează că infecția cu această variantă pare mai puțin probabil să fie severă, a spus epidemiologul și fostul director executiv al Departamentului de Sănătate din Detroit, dr. Abdul El-Sayed.

Asta nu înseamnă, totuși, că infecțiile nu ar trebui luate în serios, a adăugat el, mai ales dacă luăm în seamă faptul că sistemele de sănătate din întreaga lupte sunt copleșite de situația specială generată de pandemie. 

Doar pentru că riscul individual de îmbolnăvire gravă poate fi mai mic, asta nu înseamnă că la nivel societal Omicron nu prezintă un risc real”, a spus el. 

"Multe infecții cu Covid-19 pot arăta ca o răceală sau o gripă. Cel mai bun mod de a ști este să faci un test", a spus dr. Sarah Ash Combs, medic curant la Spitalul Național de Copii.

La ce simptome trebuie să fim atenți 

Atât Covid-19, cât și gripa provoacă adesea simptome precum febră, oboseală, dureri de corp, dureri în gât, dificultăți de respirație și vărsături sau diaree, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Infecția cu Covid-19 poate fi distinsă, totuși, prin durerea de cap și tusea uscată care sunt adesea asociate cu ea. Pierderea gustului și a mirosului, care a fost cel mai mare semn de avertizare al unei infecții cu Covid-19, este încă un simptom posibil, deși este mai puțin răspândită acum decât a fost la debutul pandemiei, relatează CNN. 

Pentru cei care au fost expuși, dar nu simt simptome, există posibilitatea ca virusul să nu se fi dezvoltat suficient pentru a fi depistat la un test rapid. În aceste cazuri, cel mai bine este să așteptați cinci zile după expunere înainte de testare și să rămâneți în izolare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net