Băutura delicioasă care face adevărate minuni pentru sănătatea noastră! Este foarte ușor de pregătit

Ultima actualizare:

Este o băutură care poate face adevărate minuni pentru starea noastră de sănătate, iar partea cea mai bună este că o putem găsi foarte ușor. Mai mult decât atât, ea este recomandată în multe diete, iar ea poate funcționa și ca un antibiotic natural! Este vorba despre socată, o băutură delicioasă, ce poate avea efecte uimitoare pentru organismul nostru!

Socata poate avea efecte incredibile pentru organism
Socata poate avea efecte incredibile pentru organism

Socata este o băutură care poate face adevărate minuni pentru organismul nostru, iar partea cea mai bună este că poate fi găsită foarte ușor în țara noastră! Desigur, există nenumărate plante care pot avea efecte benefice pentru starea noastră de sănătate. Ele pot fi consumate fie sub formă de ceai, ori ca băuturi reci, însă indiferent de cum le vom pregăti, efectul lor benefic rămâne același.

Printre aceste băuturi cu efecte benefice se numără și socata, care este foarte populară în țara noastră. Iar primul lucru pe care trebuie să îl știm despre aceasta este faptul că ea poate avea efecte incredibile pentru dieta noastră.

Ea ne ajută să eliminăm excesul de apă din țesuturi, iar pe lângă acest lucru, socata poate fi și un bun energizant natural. Câteodată, socata poate chiar să ne ofere și o senzație de sațietate.

Socata poate fi mult mai utilă decât am crede

Mai mult decât atât, această băutură delicioasă mai are și alte efecte benefice pentru sănătate! De exemplu, ea ne poate ajuta să scăpăm de tuse, ne poate ajuta împotriva rinitei, cât și a bronșitei. În plus, socata este utilă și împotriva bacteriilor și a virușilor.

Pe lângă efectul antiseptic al bacteriei, socata mai are și proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene. Dacă ne dorim să profităm din plin de efectele acestei băuturi, putem să o consumăm vreme de două săptămâni, în fiecare zi. Iar beneficile acestei băuturi nu se opresc aici! Florile de soc pot ajuta la scăderea nivelului de trigliceride din sânge și poate stimula și sistemul imunitar.

Tot ce trebuie să facem este să punem 350 de grame de zahăr în 0,5 litri de apă și să lăsăm totul pe foc, până când apa clocotește. Apoi, după ce zahărul s-a topit și lăsăm apa să se răcească, spălăm bine 10 flori de soc, stoarcem două lămâi și punem o altă lămâie pe răzătoare, pentru coajă.

Apoi, vom pune florile de soc într-un borcan, alături de coajă și de zeama de lămâie, împreună cu apa. Amestecăm totul bine și lăsăm borcanul acoperit, vreme de 3 zile, departe de razele Soarelui. După acest interval, socata trebuie pusă la frigider.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net