O rețetă delicioasă pentru brunch de la Cori Grămescu. Durează 5 minute să prepari așa ceva VIDEO
Brunch-ul este o combinație între micul dejun și prânz și mulți preferăm această masă care, de multe ori, le înlocuiește pe amândouă. Nutriționista Cori Grămescu ne propune o idee pentru brunch pe care o putem face acasă în doar câteva minute.
Mâncarea pe care o consumăm în timpul unui brunch este puțin mai consistentă decât un mic dejun, dar mai “ușoară” decât un prânz.
”Brunch at home, sau mancare simpla și buna. Durează 5 minute sa prepari așa ceva - ouăle se fierb vreme de 2-3 minute in apa cu oțet și sare, pâinea se prăjește in toaster și montezi totul pe farfurie in câteva secunde. Este exemplul tipic de efort minim, cu impact major asupra sănătății noastre. Am condimentat cu reducție de oțet balsamic, sumac, piper alb și puțin ulei de semințe de dovleac presat la rece”, scrie Cori Grămescu pe pagina ei de Instagram.
Ce este un brunch
Cuvântul provine din fuziunea cuvintelor englezești "breakfast" (micul dejun) și "lunch" (masa de prânz). Spre deosebire de micul dejun, la brunch consumul de alcool este acceptat social, conform Wikipedia. Evident, dacă ești singur la birou și optezi pentru un brunch, alcoolul nu este recomandat!
Prima dată, acest cuvânt a apărut în jurul secolului 19, în Anglia, în rândul aristocraților. În fiecare duminică, familiile înstărite le dădeau o zi liberă servitorilor, nu înainte că aceștia să le pregătească o masă în stil bufet, suficient de consistentă, încât să le fie suficientă toată ziua.
Citește și:Shakshuka, un preparat pentru mic dejun, brunch și prânz
Cu ce au fost serviți invitații la nunta Principelui Nicolae