Patru lucruri pe care să nu le faci după ce ai vomitat. Dacă le eviți, îți vei reveni mult mai repede din starea de rău

Ultima actualizare:

Periajul dinților imediat după vărsături poate duce, de fapt, la mai multe daune. Totul din cauză că acidul din stomac poate slăbi smalțul, iar frecarea acestuia cu periuța de dinți este un lucru total greșit.

De ce nu este indicat să te speli pe dinți imediat ce ai vomat Foto: Shutterstock
De ce nu este indicat să te speli pe dinți imediat ce ai vomat Foto: Shutterstock

Nu ar trebui să te speli pe dinți 

 După ce verși, dinții nu se spală. Acidul din stomac topește dintele. Clătește cu apă curată, nu face nimic altceva și așteptă jumătate de oră să treacă efectul de acid și ulterior poți spăla dinții. Este un gust neplăcut, însă nu avem ce să facem. Maxim clătește cu apă sau cu apă de gură. 

După jumătate de oră, este indicat să te speli pe dinți cu o pastă cu fluor pentru a ajuta la demineralizarea dinților. În perioada imediat următoare, evită să mănânci alimente acide: murături, citrice sau să bei sucuri de fructe. 

Ce alimente poți să consumi 

Chiar dacă nu ai poftă de mâncare atunci când încă îți dă tarcoale starea de vomă, trebuie să știi ca este important ca organismul tău să se refacă. Vestea bună este că există alimente care vor favoriza liniștirea lui, prin urmare te vei simți mai bine.

Bananele se numara printre cele mai bune alimente în caz de stare de vomă. Este indicat să consumi una la aproximativ o oră dupa ce ai vomat. Ia mușcături mici, mestecă încet și asigură-te că stomacul tău permite această gustare, altfel îți poți provoca o nouă stare neplacută.

Pâinea din cereale este o altă variantă în acest caz. Pentru început, nu este indicat să întinzi unt sau alt ingredient pe pâinea prajită, ci s-o consumi ca atare.

Supa și legumele fierte 

Supa îți calmează stomacul instant, mai ales dacă alegi ingredientele potrivite. Optează pentru cartofi, orez și alte legume.

Leguleme fierte îți calmează stomacul instant, mai ales dacă alegi ingredientele potrivite. Optează pentru cartofi, orez și alte legume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net